Aan het einde van het jaar worden de nieuwe premies bekend gemaakt. Het is vaak rond half november, dat de nieuwe premies door de zorgverzekeraars worden gepresenteerd. Het is natuurlijk prettig om te zien dat de premie niet stijgt. Daarnaast is het ook goed om naar de inhoud van de pakketten te kijken. De voorwaarden en de vergoedingen zijn ook van belang als het om de zorgverzekering vergelijken gaat. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te bekijken om daarna de juiste zorgverzekering voor jouw situatie te kiezen.

Wat heb je nodig?

 

Het is belangrijk om een pakket te kiezen wat aansluit op wat je nodig hebt. Heb je fysiotherapie nodig? Alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen? Het is ook goed om een sterk tandartspakket te kiezen als je gebit niet meer zo goed is. Kijk naar de mogelijkheden van de verschillende aanvullende pakketten en de premies welke je hiervoor moet betalen. Het is ook slim om te kijken of er toelatingseisen zijn. Sommige verzekeraars vergoeden geen kronen of bruggen als je al lang niet meer bij de tandarts bent geweest. Let hier dus op. Ook kan er een eigen risico zijn bij het gebruik van de aanvullende verzekering. Je moet dan een deel zelf betalen en het andere deel wordt door de zorgverzekeraar vergoed.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te kijken naar je persoonlijke situatie. Kijk naar hoeveel extra eigen risico je zou willen nemen en ook welke verzekeraar jou het beste pakket aanbiedt voor de meest aantrekkelijke premie. Uiteindelijk draait het natuurlijk om de prijs kwaliteit verhouding en wil je graag een goede dekking hebben. Het is slim om een vergelijkingswebsite te gebruiken om zo de beste zorgverzekering voor jouw situatie te kunnen kiezen.