Veel docenten zeggen vaak dat als je je papiertje binnen hebt de wereld aan je voeten ligt. Inderdaad heb je een grotere kans om te worden aangenomen, maar veel werkgevers vragen of je jezelf in je vrije tijd ook ontwikkelt hebt. Heb je bijvoorbeeld een online ICT training gevolgd? In dit artikel staat daarom hoe je jezelf zo ontwikkelt dat de markt op jou zit te wachten.

Investeer in je relaties

 

Het klinkt misschien cliché, maar het is toch waarheid: de mensen om je heen bepalen hoe jij je voelt, hoe succesvol jij bent, hoe snel je je doelen kan bereiken en uiteindelijk hoe leuk jij je leven vindt. Hierdoor heb je minder gedoe en stress. Er zijn boeken die je helpen om je sociale vaardigheden te verbeteren. ‘How to win friends & influence people’ is een boek van Daniel Carnegie die al jaren in de toplijsten staat. Je haalt hieruit inzichten zodat je jezelf geliefder maakt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het zoeken van een mentor.

Een coach hebben is zeker aan te raden. Een goede coach help jou in je persoonlijke ontwikkeling door de juiste vragen te stellen. Hij helpt je te ontdekken waar je kwaliteiten en valkuilen ligt. Een mentor helpt je bij problemen en als je verder wilt groeien.

Zoek banen waar de markt op zit te wachten

 

Een van de vakgebieden waar de vraag naar personeel het grootst is is in de ICT. Wist je dat zestig procent van de werkgevers moeite heeft met het werven van ICT’ers? HR-medewerkers hebben nu als prioriteit scholing en behoud van personeel staan. Er zijn talloze bedrijven waar je een online ICT training kunt volgen. Zo ontwikkel jij competenties. Kijk goed naar de vacatures. Wat vragen bedrijven van je? Volg vervolgens die online ICT training. Vermeld het ten slotte op je cv en LinkedIn en steeds meer bedrijven sturen je een uitnodiging!