Veel snoepen zorgt ervoor, dat je naar de tandarts moet. Het is niet goed voor je gebit. Eigenlijk iedereen weet dat wel. Er zijn nog andere factoren en voedingsstoffen welke niet goed zijn voor je gebit. Wist je dat veel fruit eten ook schadelijk is en teveel stress? Graag bespreken we een aantal producten welke funest voor je gebit zijn. Laten we direct starten.

Teveel fruit

Lekker snacken met wat druiven. Smullen en gezond, maar niet goed voor je gebit. De fruitsuikers tasten je glazuur aan. Het is belangrijk om niet teveel fruit te eten gedurende de dag. Of om natuurlijk regelmatig je tanden te poetsen.

Teveel stress

We hebben allemaal wel eens last van wat stress. Het kan gaan om een positieve stress, maar ook om een slechte en ongezonde stress. Het tast je afweersysteem aan en je kunt hierdoor last krijgen van een tandvleesontsteking. De term welke veel gebruikt wordt is Parodontitis. Het is een ontsteking welke naar het onderliggende weefsel en bot gaat. Het is mogelijk om er zelfs tanden en kiezen door te verliezen. Natuurlijk niet iets waar je naar uitkijkt. Heb je hier last van? Ga dan naar de Tandarts Rotterdam.

Een te hoge suikerspiegel

Wanneer je een te hoge suikerspiegel hebt kun je diabetes krijgen en ook tandproblemen. Het is belangrijk om je regelmatig te laten controleren. Diabetici hebben sneller loszittende kiezen of tanden en ook last van ontstekingen.

Een drankje lang in je mond houden

Het is niet goed om een drankje te lang in je mond te houden. De zuren van frisdranken, vruchtensappen, yoghurtdrankjes en andere drinks zijn niet gezond voor het gebit. De zuren proef je bijna niet. Het is echter goed om de zuren niet te lang in je mond te houden. Je moet ze eigenlijk niet teveel drinken. Drink meer koffie, thee en water.