Ben jij bijna de gelukkige eigenaar van een mooie veranda? Dan gaan er vast een hele hoop vragen door je heen. Er moet namelijk heel veel gebeuren als je een nieuwe veranda gaat aanleggen. Je wilt de juiste grootte hebben, een mooie kleur, het moet stevig gebouwd worden, wellicht wil je een dak erop en niet te vergeten: de juiste vloer. Een vloer uitkiezen voor een veranda is zo makkelijk nog niet. Het moet van het juiste materiaal zijn, goed tegen extreem weer kunnen, lang mooi blijven en de juiste kleur hebben. Een hele hoop om over na te denken dus. In dit artikel leggen we je alles uit, zodat je een aantal handvatten hebt om de mooiste vloer voor je veranda te kiezen.

De vlonderplank

Als je een vloer gaat uitkiezen zul je zien dat je verschillende soorten en maten hebt. De meest gebruikte soort is de vlonderplank. Als je aan een veranda denkt heb je waarschijnlijk deze vloer voor je in gedachten. Het is een houten vloer met vaak wat gleuven waar je doorheen kunt kijken. Dit geeft je een extra gevoel van hoogte. De vlondervloer zie je ook vaak op festivals en feesten, omdat het heel makkelijk neer te leggen is. Echter wordt het wel snel vies en krijg je de viezigheid er slecht uit.

Houten vloeren

Een wat meer kwalitatieve keuze is de houten vloer. Een houten vloer is natuurlijk een breed begrip, maar je kunt zelf kiezen voor een sterke houten vloer, die uiteraard dan ook prijziger is, maar wel steviger en minder kwetsbaar voor viezigheid. Een mooie keuze is bijvoorbeeld een eiken houten veranda. Dit ziet er chique uit en wordt niet snel vies.

Betonnen vloer

Tot slot heb je ook nog de betonnen vloer. Deze is zoals de naam al zegt van beton gemaakt. Dit staat goed bij wat industrialistischere huizen die zeer modern zijn ingericht. Het kan echter wel wat koeler overkomen en misschien wat minder sfeervol. Voordeel is dat het bijna niet vies is te krijgen en zowel het heel gemakkelijk schoon is te maken. Nadeel is de harde vloer en de koude tegels in de winter, maar juist hete tegels in de zomer.

Lees hier meer over veranda’s!