De kans is groot dat je weleens van het bevriezen van vet hebt gehoord of dat je het weleens hebt gezien op tv. Je wilt er hoe dan ook meer van weten, we zullen je daarom in deze blog uitleggen wat het is en wat de voordelen zijn.

Vet bevriezen wordt gebruikt om vetcellen te doden, zodat deze verdwijnen uit je lichaam. Er wordt een techniek gebruikt waarbij het vet vacuüm wordt getrokken en tot een bepaalde temperatuur wordt gebracht. Bij deze temperatuur sterven alleen de vetcellen en blijven anderen cellen intact. Hieronder de voordelen die gepaard gaan met het bevriezen van vet:

 1. Vet bevriezen is niet ingrijpend

Ten opzichte van liposuctie is vet bevriezen niet ingrijpend en het zou zelfs tijdens je lunch gedaan kunnen worden. Tijdens de behandelingen, werken sommige mensen zelfs, dutten ze of lezen ze een boek. Dit zijn dingen die je niet kunt doen tijdens alternatieve procedures waarbij je vet weghaalt. Omdat het niet ingrijpend is, is er geen herstelperiode nodig. Zodra je de behandeling hebt gedaan kun je gelijk weer iets anders doen.

 2. Vet bevriezen is effectief en veilig

Er zijn geen kunstmatige substanties of chirurgie betrokken. Vet bevriezen is een gecontroleerde koeling en richt zich uitsluitend op vetcellen en cellen van mensen worden door natuurlijke processen van het lichaam verwijderd.

3. Vet bevriezen verhoogt je zelfvertrouwen

Door vet te verliezen zal je je comfortabeler voelen in je kleding en heb je meer zelfvertrouwen. Als je je eenmaal goed voelt over de manier waarop je eruitziet, straal je meer geluk uit, wat meestal wordt weerspiegeld in hoe je jezelf ook gedraagt.

Het is dus niet alleen een goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Als je vet wilt verliezen zonder veel lichaamsbeweging of zonder operatieve methoden is het bevriezen ervan de beste methode voor jou. Wil je meer weten over het bevriezen van vet, neem dan eens een kijkje op: keep-fit.org