Mooi weer, hoge temperaturen en lekker lang buiten zitten. De kou zijn we inmiddels wel weer zat en we gaan graag weer naar buiten. Dat de lente al vroeg van zich laat horen vindt niemand erg. Op straat zien we langzaam maar zeker iedereen weer een wandeling maken met de hond en de fietspaden vullen zich weer met fietsers. Ook begint het bij iedereen weer te kriebelen om de hardloopschoenen aan te trekken. Niks is beter hardloopweer dan een heerlijk zonnetje en 15 graden. Niet te warm en ook zeker niet te koud. Om het hardloopseizoen goed te beginnen geef ik je graag een aantal tips.

Pas op voor teken als je in bebost gebied loopt

Het is altijd heerlijk om een stukje door het bos te lopen, even flink de kuiten trainen op de zachte ondergrond en met gemak die extra kilometers lopen dankzij de frisse boslucht. Helaas zit er ook een minder leuke kant aan lopen in het bos, namelijk: teken! Net als jou houden deze insecten ook van het mooie weer en worden ze rond deze tijd weer erg actief. Controleer jezelf dus goed als je door het bos bent gaan lopen. Deze kleine jongens grijpen zich vast en bijten zichzelf in jouw huid. Het is belangrijk om te weten wat te doen bij een tekenbeet.

Zorg dat de teek zo snel mogelijk wordt verwijderd. Na 24 uur kan de teek namelijk zijn lichaamsstoffen en speeksel mengen met de jouwe en is de kans aanwezig om de ziekte van Lyme op te lopen, dit met alle gevolgen van dien.

Ga niet op afgelegen plekken lopen als het bijna donker is

Als vrouw moet je jezelf ten alle tijden beschermen. Zoek het gevaar dus zeker niet op door alleen in het donker te gaan hardlopen. Ga lekker hardlopen over de grote straat waar veel mensen zijn en iedereen je goed kan zien. Denk ook aan je verlichting, want er wordt dagelijks een hardloper van de sokken gereden.