Aangezien er tegenwoordig honderden merken op de markt zijn die eiwitpoeder maken, kan het best heel verwarrend zijn om te kiezen welk product er nu het beste bij je past. Ze beweren allemaal dat ze voor grotere spieren zullen zorgen en dat je snelle resultaten zult boeken. Misschien heb je al een aantal van hen geprobeerd en was je teleurgesteld over de resultaten. Laten we eens een paar dingen over dit onderwerp bespreken. Niet alle eiwitpoeders zijn hetzelfde. Eiwit is er in verschillende vormen en soorten. Dat moet je goed in gedachten houden. Als je dit eenmaal weet, moet je het beste eiwit, dat de beste resultaten voor jou kan opleveren kiezen.

De soorten eiwitten zijn afhankelijk van waar ze vanaf zijn afgeleid. Er zijn eiwitten afgeleid van soja, van eieren, van groenten en van melk. De beste eiwitten zijn die, die afkomstig zijn van melk. Deze eiwitten worden feitelijk wei-eiwit genoemd. Er zijn twee soorten eiwitsupplementen. Het beste wei-eiwitpoeder voor het opbouwen van spieren is in feite dus wei-isolaat.

Als je voor het opbouwen van spieren het beste eiwitpoeder wilt hebben, bekijk dan het etiket en kies voor de soort die wei-isolaten bevat. Wei-eiwit is afgeleid van koemelk. Wanneer je koemelk gaat verwerken, zal het wrongel worden. Deze wrongel wordt gebruikt om kaas van te maken maar de resterende vloeistof bevat daarentegen eiwitten. Deze vloeistof kan worden verwerkt om vaste eiwitten te verzamelen. Dit is het wei-eiwit. Wei-isolaten doorlopen verschillende processen om de zuiverste vorm van eiwitten mogelijk te maken. Sommige merken van wei-isolaten beweren 95% eiwit te bevatten, terwijl sommige duurdere merken zeggen dat ze 100% puur eiwit bevatten.

Het beste wei-eiwitpoeder voor het opbouwen van spieren is het eiwit dat uit 100% eiwit bestaat. Het beste dat je kunt gebruiken, is daarom dus wei-isolaat. Maar een tweede goed alternatief is het andere soort wei-eiwit. Het is wei-concentraat. Wei-concentraten verschillen qua inhoud van wei-isolaten. Wei-concentraten bevatten ongeveer 75% tot 85% eiwitgehalte. Het andere deel van het mengsel bestaat uit vetten en lactose. Maar dit is maar in een zeer kleine hoeveelheid. Als je bepaalde vetten niet goed vindt en als je niet lactose-intolerant bent, kan wei-concentraat voor jou hetzelfde werken en voor dezelfde resultaten zorgen. Je kunt alleen wel wat buikpijn, een opgeblazen gevoel en gasvorming ervaren.

Dus de volgende keer bij het kiezen van een eiwitpoeder weet je waarop je moet letten. Het beste wei-eiwitpoeder voor het opbouwen van spieren is wei-isolaat. Als je op zoek bent naar het middel dat het op één na beste werkt, kun je wei-concentraten overwegen. Beide zijn gemakkelijk verteerbaar en bieden geweldige resultaten.