Inpakken voor je verhuizing of een zeer grondige schoonmaak in alle hoeken en kieren. Hoe kun je zo’n grote klus het beste aanpakken? De makkelijkste optie is natuurlijk professionele hulp bij je woningontruiming. Wanneer de verhuisdag nadert maak je je echt zorgen over hoe je al je spullen in gaat pakken, de wagen in krijgt en vervolgens weer uit pakt. Heel begrijpelijk, maar die zorgen zijn nergens voor nodig. Wij hebben 12 tips verzameld waardoor inpakwerk voor een schoonmaak of verhuizing super simpel wordt.

Woningontruiming Tip 1: vuilniszakken om je kleding in te pakken

Waarom zou je al je kleding één voor één uit de kast halen, als het ook veel sneller kan? Pak er een nieuwe vuilniszak bij. Zo kun je ze op de hangertjes laten en direct vanuit de kledingkast opbergen. Dan kun je ze later ook zo weer ophangen. Het is verstandig om extra grote en stevige vuilniszakken te kopen voor deze klus.

Woningontruiming Tip 2: Servies inpakken met handdoeken

Servies moet veilig opgeborgen worden, en als je handoeken toch mee moeten… Handdoeken zijn namelijk het perfecte inpakmateriaal voor borden. Maak pakketjes van 2 a 3 borden en plak het dicht met tape. Wist je trouwens dat je de borden het beste verticaal in de doos kunt plaatsen om breek risico te verkleinen?

Tip 3: Glazen inpakken met sokken

Op dezelfde werkwijze kun je glazen en vazen beschermen met je sokken.  hetzelfde principe kun je je glazen en vazen beschermen met je sokken. Voor extra bescherming adviseren we om tussen de glazen ook kranten, handdoeken of bubblewrap te gebruiken ter opvulling.

Tip 4: Folie voor flesjes

Tijdens het uitpakken wil je uiteraard niet dat alles onder bodylotion of shampoo zit. Om flesjes extra veilig in te pakken neem je een stukje huishoudfolie. Plaats het over de opening van het flesje. En doe de standaard dop er weer op.

Tip 5: Sieraden organiseren

Heb je een hoop oorbellen, armbanden en kettingen, dan is dit dé tip voor jou. Met deze tips voorkom je dat je sieraden in de knoop raken tijdens het vervoer.

  • Ziplockzakjes gebruiken voor je kettingen, oorbellen en armbanden
  • Pillendoosjes voor kleine oorbellen
  • Kettingen door rietjes of wc rollen rijgen
  • Oorbellen bij elkaar houden door ze door de knopen van een knoopsgat te steken
  • Oorbellen door een stuk karton prikken

Hopelijk helpen deze handige inpaktips je bij het voorbereiden van de schoonmaak of verhuizing. Heb je naast deze tips toch nog hulp nodig bij een huisontruiming zoek dan voor een woningontruiming expert in de buurt. Heb jij nog andere tips die niet in deze lijst staan? Laat ze ons weten in een reactie op deze post!