Veel van ons zijn inmiddels wel toe aan een reis, of dat nu een klein uitstapje is of een wereldreis. Of het nou is om weg te komen uit de dagelijkse sleur of om te “reconnecten” met vriendinnen. Als de heren op wintersport gaan is dit natuurlijk de perfecte gelegenheid om zelf ook een reisje te gaan maken. Of je dan een weekendje naar zuid-Spanje gaat of iets zoekt dat meer bij de onbegane paden hoort een goede voorbereiding is key. Voor diegenen die voor langere tijd op pad gaan en dat op een “stylische” manier willen doen is er op zwerfkei.nl een goed aanbod backpacks en slaapzakken.

Wat ze zeggen is dat niet iedereen die dwaalt verdwaald is. Voor de echte dwalers onder ons is het “verdwalen” in een nieuwe omgeving een hele gave ervaring. Wat ik aanraad is een tripje naar Ibiza, dan niet het feesteiland maar het noorden wat in de winter een hotspot is voor geweldige yoga-retreats en workshops. Onder andere de buurt rondom Port de Sant Miquel is prachtig om rond te zwerven, goed eten, ontzettend ontspannen, belangrijk is wel ga niet in het hoogseizoen.

Een andere echte aanrader voor het die onder ons met “wanderlust” is Slovenië, het Triglav National Park is een gebied in de Julische Alpen waar in de zomer prachtige ongerepte natuur en de geweldige Triglav er prachtig bijliggen. In deze omgeving ligt ook het Postojna grottenstelsel, een must-see daar in de buurt.  Zo is er dus zelfs in Europa voor de dwalers meer dan genoeg plek buiten de gebaande paden om, maar of je nou backpackt of liever in een hotel zit er zijn nog meer dan genoeg onontdekte plekken binnen Europa!