Lactose intolerant, wat is dat eigenlijk? Lactose, ook wel melksuiker, is een suiker die in melkproducten voorkomt. Ons lichaam maakt in de dunne darm lactase aan, dit is een enzym die wij nodig hebben om de lactose te verteren. Als een dunne darm van iemand niet genoeg lactase aanmaakt, kan de lactose niet verteerd worden. De lactose gaat dan rechtstreeks naar de dikke darm, de bacteriën in de dikke darm zorgen er dan voor dat de lactose vergist wordt en hierdoor kunnen klachten ontstaan. Als hier sprake van is, ben je lactose intolerant.

Lactose intolerant, klachten

Als je lactose intolerant bent kun je producten met melksuikers niet eten. Melksuikers zitten in veel producten, waarvan je het misschien niet zou verwachten. Melksuikers zitten natuurlijk in alle soorten melk, kaas, maar ook in geneesmiddelen, zoetjes, vitaminepreparaten kunnen sporen van lactose voorkomen. Tegenwoordig zijn er heel veel lactose-vrije producten op de markt. En dat is voor de mensen met lactose-intolerantie al een hele verbetering. Als je dan toch melksuikers binnenkrijgt kan je last krijgen van misselijkheid, krampen, winderigheid, diarree en een opgezette buik. Dit zijn vervelende klachten om te krijgen bijvoorbeeld op je werk, school of andere gelegenheden. Het is dus niet fijn voor iemand die lactose intolerant is, om lactose binnen te krijgen.

Lactose intolerant, oplossing

Naast dat er voor mensen die lactose intolerant zijn veel vervangende lactose-vrije producten zijn, heeft KeruTabs de beste oplossing voor dit probleem. Omdat 10 to 20% van de mensen in Nederland last hebben van een lactose-intolerantie, hebben zij een oplossing hiervoor bedacht. KeruTabs zijn tabletten die lactase bevatten. Als je vlak voor of tijdens het nuttigen van melkproducten twee tabletten inneemt, zal je geen last hebben van alle klachten die we genoemd hebben. Het product kan door volwassenen en kinderen gebruikt worden die lactose intolerant zijn.

Lactose intolerant, Kerutabs

Ben jij lactose intolerant, maar houd jij te veel van melk, kaas en andere producten met melksuikers? Dan is KeruTabs voor jou de perfecte oplossing. Je kan doosjes kopen met 10, 50 en 100 stuks. Je kan de tabletten kopen bij de apotheek of je kan ze online bestellen. Wees voorbereid op je lactose-intolerantie en koop jouw KeruTabs tabletten zodat je alle producten met melksuikers gewoon kunt nuttigen. Kijk op de website van KeruTabs voor meer informatie over de tabletten en kijk waar je ze kunt kopen. Dit is de perfecte oplossing als je lactose intolerant bent.