Het ultieme kleding dilemma: Koop ik veel en goedkope kleding of koop ik weinig en dure kleding? Iedereen loopt wel eens tegen dit dilemma aan. Aan de ene kant wil je heel graag elke dag wat anders dragen maar aan de andere kant trekken de duurdere merken je toch meer aan. Wij zullen je helpen met dit dilemma. Duurdere merken zijn uiteindelijk meer waard voor je geld dan goedkopere kleding. Maar waarom dan?

Kwaliteit boven alles

Uiteindelijk zijn de duurdere kledingstukken van betere kwaliteit en kan je er dus langer mee doen. Waarbij je van een duurder merk een aantal jaren kan genieten van een mooie spijkerbroek, zal je bij een goedkoop kledingstuk er binnen enkele weken uitscheuren.

De uitstraling

De kleding blijft jaren lang in de mode. Duurdere kledingstukken blijven gewoon een langere tijd gedateerd en is met alles te combineren.

Origineel

Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van merkkleding is toch wel echt dat je altijd originele kleding aanhebt. Als een goedkoper merk een nieuwe lijn uitbrengt, zal gelijk de hele stad rond lopen met de nieuwe artikelen. Jij en je kleding vallen hierdoor niet meer echt op, want tja, iedereen heeft het nu aan. Bij het dragen van de duurdere merken blijf je altijd origineel en kom je zelden iemand tegen met hetzelfde kledingstuk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PME Legend.

Impulsiviteit

De goedkopere kledingstukken worden vaak gekocht uit impulsiviteit. Er wordt hier dus niet goed nagedacht over het kledingstuk en het wordt gewoon gekocht. Dit kan ertoe leiden dat de aankoop waarschijnlijk achterin de kast beland. Bij een duurder kledingstuk wil je er wel zeker van zijn dat het ook gedragen wordt. Hierbij wordt er dus langer nagedacht over de aankoop.

 

Uiteindelijk kunnen we dus concluderen dat duurdere kledingstukken langer meegaan met de tijd, van betere kwaliteit zijn, vaak ook origineler zijn dan de andere kledingstukken en minder impulsief gekocht worden. Alleen maar voordelen dus!