Binnenkort wordt de lente weer ingeluid. Dan kijken we weer allemaal uit naar een stralende lentezon en die eens vrolijke lente- en zomerprints die onze kleerkast opfleuren. En om de lente helemaal goed in te zetten is een trendy vrouwenkapsel de kers op de taart. Maar wat zijn nu precies de trends voor vrouwen kapsels in het voorjaar van 2018?

Trends vrouwen kapsel voorjaar 2018 
Voor de dames die tijdens de wintermaanden hun haren lekker lang lieten, lang haar is nog steeds heel erg in. Ook veel natuurlijke kapsels en natuurlijke kleuren pronken in de modewereld. Opvallend bij heel wat kapsels: één en zelfs twee oren zijn zichtbaar. Het haar wordt namelijk uit het gezicht gehaald. Breng het achter het hoofd of zet het vast achter de oren, aan jou de keuze. Ook opvallend: vlechten blijf je opmerken in de tweede helft van 2018. Helemaal trending zijn steil haar of haar met een slag, beiden recht afgeknipt.

Lang en natuurlijk golvend haar 
Het mooiste haar is haar zoals het natuurlijk groeit. Heel trendy in 2018 is lang en natuurlijk golvend haar met een scheiding in het midden. Hou je niet zo van die strakke scheidingen? Wel, de scheiding hoeft helemaal niet net en recht te zijn. Dit geeft een beetje een wild effect: alsof je er weinig moeite hebt voor gedaan.


Twee plukjes haar of vlechtjes 
Wie graag wat varieert kan een twist geven aan de hierboven vernoemde trend van het natuurlijk golvend haar door de twee voorste plukjes haar los te laten hangen. Ook mooi is als deze gevlochten worden en achter op het hoofd worden vastgezet. Deze look heeft wat weg van de hippie of boho stijl. Leuk voor doordeweekse dagen of een leuk festival.

Lage scheiding opzij, één oor vrij 
Helemaal in is een lage scheiding opzij. Langs de kant van de scheiding wordt het haar naar achteren gekamd en vastgezet. Maar het kan ook achter het oor gestoken worden. Langs de andere kant hangt het haar los, wat nonchalant, over het gezicht.


Zeer steil en recht afgeknipt 
Het voorjaar staat in het teken van steil haar dat bovendien ook nog eens recht is afgeknipt voor een strakke look. Een schijnbaar makkelijk kapsel, maar toch niet zo evident. Om zodanig steil haar te bekomen heb je een goede stijltang nodig.

Lage en lange steile staarten 
Een stijlvolle variant op de hierboven beschreven recht afgeknipte en zeer steile kapsels is de lange, lage paardenstaart. Je kunt het klassiek houden en gewoon het haar naar achter kammen en bijeen doen ter hoogte van de nek. Voor wie een speelse twist mag, is wat vlechtwerk ook altijd heel mooi.

Wetlook 
Deze lente palmt de wetlook het straatbeeld in. Het lijkt alsof je net fris en monter uit de douche bent gestapt. Het haar is strak naar achteren gebracht en hangt dus niet in het gezicht. Dankzij wat wax en spelden bekom je een trendy en subliem resultaat.


Bron: www.salonspiegelbeeld.nl