Niets is frisser en fijner dan een goede schoonmaak nu de lente aanbreekt. Vind jij ook dat je woning toe is aan wat nieuws? Zonder al te veel gedoe en geklus? Dit is makkelijk te realiseren door je interieur en decoratie om te gooien. Ook je slaapkamer kan zo nu en dan een opfris beurt gebruiken. Een House in style dekbedovertrek is misschien de juiste keuzen voor jou. Voordat we beginnen met een voorjaar woning makeover:

Wat moet er allemaal gebeuren?

Met een zachte make-over als deze krijgt je interieur een hele andere look! En dat met een paar kleine wijzigingen. Gelukkig dus geen nieuwe meubelstukken kopen en sjouwen. Maar denk eerder in de trant van nieuwe kussentjes, een plaid en matchende beddengoed. Een kleine toevoeging of andere kleurenschema verandert meteen de hele sfeer in je woning. En zal als nieuw ogen. Een bijkomend voordeel is dat je hiervoor geen expert hoeft in te huren. Online zijn namelijk veel tips en leuke kleurenschema’s te vinden.

Waar vind ik inspiratie?

Zoals we eerder al lieten weten zijn er oneindig veel opties te vinden. Onze voorkeur gaat uit naar House in Style. Dit is een Nederlands merk voor allerlei woonaccessoires en textiel. Daarnaast zijn al hun producten ook milieuvriendelijk geproduceerd. De natuur vormt de grootste inspiratie en dat is terug te zien in de collecties die ze aanbieden. Om aan House in Style producten te komen kun je via webshops bestellen.

Decoratie hint

Bedenk vooraf een kleurenschema die je gebruikt tijdens het zoeken naar leuke decoratie. Zo krijg je een samenhangend geheel. Wissel dit af met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. Ook in kleinere ruimtes kun je leuk decoreren met kleur. Door een grafisch kleed te gebruiken kun je de muren wit laten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter oogt. In een kleine ruimte is het tevens af te raden om strepen te gebruiken. Anders lijkt het weer veel kleiner dan het daadwerkelijk is.

Het leuke van decoratie is dat je het makkelijk kunt aanpassen, verschuiven en samenvoegen. Wat ook een gezellig zomer ideetje is: Samen met een vriendin oude decoratie verven. Zo past het toch nog in je nieuwe interieur stijl en scheelt het ook wat geld.

Ben je echter toch op zoek naar meer ruimte? Een houten huis is nog redelijk makkelijk in elkaar te zetten voor de handige klusser. Zeker wanneer het aangeleverd wordt als een bouwpakket. Kleinere houten blokhutten zijn daarnaast ook perfect voor in de tuin. En met een schone lei heb je tevens veel meer inspiratie en een ander thema waar je mee kan werken. Houten huizen zijn ideaal voor een knusse sfeer.