Niks lekkerder dan het vooruitzicht van vrije dagen waarop de zon schijnt en je niks hoeft en alles mag. Toch? Want hoe lekker is het om over witte stranden te lopen en de heldere blauwe zee in te springen? De meeste mensen kijken hier het hele jaar naar uit. Maar onthoud dat je haar elke dag opnieuw wordt blootgesteld aan de zon. Neem daarom de volgende tips ter harte om je haar zo gezond mogelijk de zomer door te loodsen.

Eten en drinken
Het drinken van 1,5 tot 2 liter water per dag is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. Daarnaast zorgen zuivelproducten voor extra proteïnen in het haar. Vlees vis en groenten zorgen voor de mineralen die het haar verzorgen en vitaminen krijg je binnen door dagelijks voldoende fruit en groenten te eten. Door op je eet- en drinkpatroon te letten, verzorg je je haar van binnenuit en maak je het beter bestand tegen de factoren van buitenaf als de zon, het zoute zeewater of het zwembadwater met chloor.

Vermijd behandelingen
Niet alleen het laten zetten van een permanent in de zomer is slecht voor je haar. Ook het gebruik van een stijltang of haarverf kunnen schadelijk zijn. Tijdens niet-zomerdagen kan je haar licht beschadigen, maar tijdens de zomerdagen is het haar zwak door de behandeling van een stijltang, haarverf of krultang en is je haar dus niet bestand tegen zon, zout en chloor. Stel de behandelingen daarom uit tot na de zomer!

Bescherm je haar tegen zon
Een aantal uur met je haar volop in de zon, kan best. Maar net als met je huid, is het belangrijk om op te passen voor het aantal uren zon. Na teveel zonuren ziet je haar er al snel uit als een bosje stro met gespleten haarpunten. Kies voor een Bonacure Miracle Oil voor een intensieve verzorging van je haar of ga voor de TIGI Bed Head Totally Beachin Mellow After-Sun Conditioner. Een hele mond vol, maar deze conditioner beschermt jouw haar tegen alle zomerse omstandigheden. Een echte aanrader dus! Tip: neem een opblaasbare haarwasbak mee op vakantie om je haar nog beter te kunnen verzorgen en nog mooier te houden.

Kortom: stel je haar niet te lang bloot aan de zon. Let daarnaast op voldoende drinken en gezonde voeding. Vergeet de producten voor het haar niet te gebruiken en vermijd de stijltang en andere behandelingen voor je haar in de zomer. Zo kom jij de zomer door met gezond en stralend haar.