Elk jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen te ontdekken op het gebied van eten. Afgelopen jaar werd er voornamelijk focus gelegd op gezond en lekker eten, maar het wordt dit jaar met nieuwe trends uitgebreid.

Het is in ieder geval steeds makkelijker om gezond te eten, want veel gezonde vervangers zijn steeds eenvoudiger te verkrijgen in de gemiddelde supermarkt. Wat hier bij komt kijken is het feit dat er vaker vegetarisch gegeten wordt. Een trend van vorig jaar was het drinken van smoothies, maar dit jaar worden er steeds meer groenten gebruikt. Tegenwoordig is het een nieuwe ontwikkeling om koolhydraat rijke voedingsmiddelen zoals pasta of rijst deels te laten staan en te vervangen door ander eten. Dit wordt steeds makkelijker doordat je groente kan aanschaffen in de supermarkt zonder dat je er veel aan hoeft te doen. Denk aan courgetti, wat inhoudt dat je een soort spirelli maakt van je courgette. Dit is tegenwoordig kant en klaar te verkrijgen in de supermarkt. Ook geldt dit voor bloemkoolrijst. Ook rijst- en amandelmelk wordt tegenwoordig steeds vaker gekocht.

Wat ook steeds meer van deze tijd is, is het feit meer back to basics te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basis recepten waarin minder ingrediënten staan, deze soort recepten zullen steeds meer in het daglicht komen te staan. Het schijnt namelijk helemaal niet zo lastig te zijn van een paar ingrediënten smakelijke maaltijden te maken, waardoor je je voorraadkast dus niet helemaal meer vol hoeft te hebben maar je met gemak bepaalde voedingsmiddelen kunt hergebruiken in een jaar. Dit geldt ook voor wanneer je uit eten gaat. Hierbij staat centraal dat we niet meer zoveel mogelijk eten maar meer kiezen om bewust te kunnen genieten van wat er op tafel komt. Zo zal het aantal bijgerechten in restaurants verminderd worden, maar je zult nog wel bij kunnen bestellen wanneer je dit wilt. Wat ook steeds meer mensen tegenwoordig doen is het overgebleven eten mee naar huis te nemen. Op deze manier wordt voedselverspilling ook tegengegaan. Ook restaurants proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zo proberen koks de dag erop overgebleven voedsel weer door de lunch of avondeten te roeren wanneer het eten nog vers genoeg is. Dit is sowieso makkelijk in een soep te bewerkstelligen omdat je het eten hier toch niet in terug ziet wanneer het bijvoorbeeld niet helemaal goed bewerkt is.

Op veel websites kun je meer informatie vinden over de trends die we net uitgelegd hebben. Ook in restaurants kun je je op deze manier laten verrassen. Het hergebruiken van voedsel wat nog redelijk vers is, is iets wat je natuurlijk zelf al kunt integreren in je voedingspatroon. Informatie over gezond eten kun je ook makkelijk op veel manieren verkrijgen. Tegenwoordig zijn er steeds meer kant en klare drankjes waar veel voedingsstoffen inzitten die je op de been houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nutridrink. Hierin zitten namelijk genoeg energie, eiwitten, vitamines en mineralen om aan te vullen wanneer je deze tekort komt. Je kunt je hierover laten informeren bij je arts zodat hij je het juiste advies kan geven over welke drank je het beste kunt drinken, of zelf op zoek gaan naar een geschikte drank met smaak naar keuze. Kijk bijvoorbeeld eens op nutridrink.