Als vrouw wordt het steeds normaler om motor te rijden. Het aantal vrouwelijke motorrijders is de laatste jaren dan ook sterk gegroeid. Dit heeft waarschijnlijk een aantal redenen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die motorrijder over het algemeen gelukkiger zijn. Ook voelen vrouwen die motorrijden zich vaak sexyer dan vrouwen die dat niet doen. Motorrijden heeft dus een positieve invloed op het zelfbeeld van vrouwen.

Wanneer een vrouw een motor wilt kopen zijn er niet heel veel verschillen met de motors voor mannen. Toch zijn er wel een aantal punten die wel handig zijn om op te letten voor de vrouw. Zo is bijvoorbeeld het gewicht van de motor heel belangrijk. Vrouwen hebben over het algemeen toch vaker wat minder kracht. Als de motor dan wat lichter is, is hij wat makkelijker handzaam voor de vrouw. Ook is de hoogte van het zadel bijvoorbeeld belangrijk omdat vrouwen vaak wat korter zijn. Dit is natuurlijk niet altijd zo. Tot slot moet er nog gelet worden op de positie van het stuur.

Ook is de motorkleding voor vrouwen natuurlijk ook iets anders dan voor de man. Zo sluit de motorkleding bijvoorbeeld iets meer aan dan voor de man. Ook zijn de jassen getailleerd en nauwsluitend. Verder heb je dan natuurlijk ook nog een motorhelm nodig. Hierbij kan de vrouw kiezen uit een systeemhelm of een integraalhelm. Dit geld ook voor mannen en hier zit dus verder geen verschil in.

Het moraal van het verhaal: ga er dus lekker tussenuit, stap op die motor met je gave motorkleding en voel je vooral een stuk gelukkiger en sexyer!