Als je van plan bent op WimperExtensions te laten zetten is het natuurlijk wel zo fijn als je van tevoren een beetje weet hoe het in zijn werk gaat. Daarom wordt er in dit artikel wat meer informatie gegeven over hoe het zetten van de wimperextensions ongeveer gaat.

Allereerst ga je rustig liggen op een bed. De behandeling kan zo’n 1,5 uur duren dus wel zo fijn als je daar rustig bij kan liggen. Fijn moment voor een powernapje.

Vervolgens wordt er een mutsje bij je op gedaan. Dit zodat de haren van je hoofd niet in de weg zitten bij het plaatsen van de wimperextensions. Je moet niet hebben dat er een haartje van je hoofd ook aan je wimper blijft plakken.

Daarna worden de onderste wimpers afgeplakt met tape. Dit zal niet een hele plakkerige tape zijn want het is niet de bedoeling dat je wimpers worden meegetrokken als je de tape eraf haalt. Het stukje tape wordt op je wimpers geplakt omdat je bovenste wimpers niet aan je onderste wimpers moeten blijven plakken. De wimperextensions komen tot slotte alleen op de bovenste wimpers.

Vervolgens komt er een grote lamp op je hoofd zodat de vrouw (of man) die de wimperextensions bij je op plakt het beter kan zien.

Daarna worden de verschillende wimpers vergeleken met de echte wimpers. Degene die de wimpers zet kan zo goed beoordelen wat voor wimpers het beste bij je ogen en eigen wimpers zullen passen. Natuurlijk heb je zelf ook een persoonlijke voorkeur die je van tevoren al hebt aangegeven. Wel is het belangrijk dat de wimpers niet absurd lang zijn vergeleken met je echte wimpers bijvoorbeeld want dan ziet het er onnatuurlijk uit.

Wanneer de wimperextensions er allemaal op zitten moet je nog heel even een paar minuutjes met je ogen dicht blijven liggen omdat het misschien nog een beetje kan prikken. Ook kan je als de wimperextensions erop zitten daarna 24 uur niet douchen, maar daarna kan je er alles mee doen wat je wilt!