In de meeste gevallen vallen de kosten van outplacement onder de transitievergoeding die door de werkgever wordt betaald wanneer men afscheid neemt van een werknemer die langer dan 2 jaar in dienst is geweest.

Kosten van outplacement altijd voor de werkgever?

Nee, zeker niet. Als de werknemer de transitievergoeding heeft ontvangen en gebruikt voor een eigen gekozen outplacement traject dan zijn de kosten van het outplacement voor de werknemer. Vaak bepaalt de werknemer zelf of hij/ zij een outplacement traject in wilt gaan, ook bepaalt hij wanneer dit wordt besloten en bij welk outplacementbureau. Het is dan indirect toch nog de werkgever die de outplacement betaald heeft.

Voordelen van outplacement voor werknemer en werkgever

Een outplacement traject heeft verschillende voordelen voor de werknemer maar ook zeker voor de werkgever. Lees hier verder en kom erachter wat een van de vele voordeel zou kunnen zijn voor zowel de werkgever als voor de werknemer.

Een voordeel van outplacement voor de werkgever

Een outplacement traject kan ook financieel positief voor de werkgever uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van verschillende kosten op juridische gebied of bijvoorbeeld een flinke vergoeding bij het ontslaan van het personeel. Als de werkgever een werknemer een uitstekend outplacementtraject aanbiedt, is de kans een stuk kleiner dat de werknemer de ontslagvoorwaarden zal weigeren.

Een voordeel van outplacement voor de werknemer

Outplacement heeft ook een aantal voordelen voor de werknemer waaronder professionele begeleiding. Het komt vaak voor dat een werknemer door professionele begeleiding op zoek gaat naar een nieuwe baan of misschien wel een overweging naar zelfstandig ondernemerschap. Als werknemer zou je gebruik kunnen maken van verschillende diensten zoals; sollicitatiebegeleiding, netwerktraining, zelfonderzoek en soms zelfs complete herscholing.

Wat kost een outplacement traject?  

Wat een outplacement traject kost is moeilijk te zeggen omdat de kosten erg verschillen. De kosten van het traject hangen van een aantal zaken af, namelijk; de lengte van het traject, het outplacementbureau, de mogelijke scholing en het type traject. Een simpel outplacementtraject begint vaak vanaf 3.000 euro. De gemiddelde prijs voor een outplacementtraject ligt rond de 5.000 euro.