Iedereen is druk op kantoor en niemand heeft ergens tijd voor en zeker niet voor een kantoorschoonmaak. Toch is het belangrijk om je kantoor schoon te houden met je collega’s. Er zitten wel miljoenen bacteriën op je muis, toetsenbord en telefoon. Zelfs op de wc bril zit minder bacteriën dan op je toetsenbord. Vies hé als je erover nadenkt. Daarom hebben wij een aantal kantoor schoonmaak tips opgesteld die maar een paar minuten in beslag nemen.

  1. Houd je bureau schoon

Zorg dat je bureau altijd schoon en opgeruimd is, dat creëert rust en je concentratie wordt beter. Haal bijvoorbeeld elke maandag een schoonmaakdoekje met allesreiniger over je bureau heen, zodat je fris de dag begint.

  1. Reinig regelmatig je toetsenbord en beeldscherm

Maak je toetsenbord en beeldscherm met een reinigingsdoekje schoon. Probeer hier een routine van te maken, want toetsenborden en beeldschermen trekken veel bacteriën aan.  

  1. Voldoende afvalbakken

Het is fijn en handig dat iedereen bij zijn eigen bureau een afvalbak heeft staan. Leeg iedere dag de afvalbakken, ook van de keuken. Zodat er geen nare geuren of ongedierte komen.  

  1. Stofzuig elke week het kantoor

Het is hygiënisch om elke week te stofzuigen. Iedereen loopt op schoenen en onder de schoenen zitten veel bacteriën, haren, kruimels of stofresten. Daardoor is het verstandig om je kantoor minimaal 1 keer per week te stofzuigen.  

  1. De koelkast die verdient echt wel één keer per maand een goede schoonmaakbeurt

Iedereen bewaard zijn eten in de koelkast en daarom is het belangrijk dat het schoon is. Controleer ook aan het einde van iedere week de producten op de houdbaarheidsdatum, als het over de datum is gooi het dan weg.

  1. Gemakkelijk je tosti ijzer schoonmaken

Je kent het wel iemand heeft de tosti ijzer niet schoongemaakt en daardoor is de kaas hard geworden en moeilijk te verwijderen. Hierbij de gouden tip. Als het apparaat aan het afkoelen is, moet je een paar natte velletjes keukenpapier ertussen leggen. De gesmolten kaas wordt niet hard en daardoor kan je het makkelijker weghalen.