De meeste mensen hebben wel is een (klein) event georganiseerd. Of het nou een bedrijfsuitje is of een verjaardagsfeest. Kleinschalig stelt het weinig voor, maar als het om een groot event gaat moet er veel geregeld worden. Er is vaak een event website nodig, kaarten moeten worden aangemaakt en er moet een planning worden gemaakt.

Waar moet je op letten bij het organiseren van een event?

Sommige kiezen ervoor om gelijk te starten met het uitwerken van een evenement, maar het is verstandig om eerst even te brainstormen voordat je aan de uitwerking begint. Wanneer je evenement gestart is is er namelijk geen mogelijkheid meer voor een tweede kans.

Verschillende bedrijven kunnen je op weg helpen met het organiseren van een geweldig evenement, zoals tools die helpen bij het maken van een planning of een event website.

Budget

Je kan het beste een inschatting doen door het opvragen van verschillende offertes. Zo kom je erachter of je een beetje realistisch bezig bent. Door vooraf een budget op te stellen kan je deze aanhouden en opgeven als richtlijn. Door onverwachte kosten kan je er echter toch altijd wat naast zitten.

Catering

Een belangrijk onderdeel van je event is eten, de bezoekers kunnen namelijk niet gemakkelijk het terrein af en daarom is het belangrijk dat ze hiervoor op het terrein terecht kunnen. Op deze manier zorg je voor een goede sfeer en blijven de bezoekers ook vaak langer.

Event website

Een event website is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een event dat vaak onderschat wordt. Zo kan je een goede locatie en artiesten hebben voor je event, maar zonder de juiste communicatie is het evenement nergens.

Wat vermeld je op een event website?

·        Algemene informatie ·        Social media
·        Locatie ·        Foto & video
·        Programma ·        Plattegrond
·        Sponsors & partners ·        Contact / FAQ