Je denkt misschien dat het voldoende is om jouw kleed te reinigen door enkel te stofzuigen, maar helaas is dit niet het geval. Af en toe is het belangrijk om jouw Perzisch grondig te reinigen, en wij hebben de beste tips om dit te doen.

 

De goede oude sneeuw truc

Misschien heb je er al ooit van gehoord, en geloofde je het toen niet, wat ik goed begrijpen kan, maar toch werkt het echt. Ja, je kunt jouw vloerkleed reinigen door het omgekeerd in de sneeuw te leggen. De sneeuw trekt het vuil namelijk uit het vloerkleed waardoor het er na het vloerkleed er een tijdje in te lagen liggen weer helemaal schoon is. Je moet natuurlijk wel wachten tot er sneeuw ligt om deze truc te kunnen gebruiken.

 

Vloerkleed reinigen

 

Vlekken verwijderen met bakpoeder

Wanneer je een vlek in jouw vloerkleed hebt dan wil je dit er natuurlijk makkelijk en snel uithebben, en dat kan met het simpele bakpoeder. Bakpoeder is een goede manier om jouw vloerkleed te reinigen, en bovendien neutraliseert het ook eventuele geurtjes. Wanneer je een vlek in het vloerkleed hebt dan strooi je hier simpelweg wat bakpoeder overheen en giet je hier warm water overheen. Dit moet je enkele uren laten intrekken en hierna opdeppen.

 

De stoomreiniger

Een makkelijke manier om jouw kleed te reinigen is een stoomreiniger gebruiken, deze heb je wellicht al in huis maar je kunt hem ook nu kopen, aangezien het een superhandig apparaat hebt. Een stoomreiniger kan er goed vlekken uithalen, maar een moeilijke vlek zal er misschien niet uitgehaald worden. Het wordt aangeraden om toch eens per 6 maanden de stoomreiniger te gebruiken om het tapijt grondig te reinigen.

Ben jij nu van plan om jouw Perzisch tapijt reinigen naar een nieuw niveau te brengen? Dan kan het slim zijn om enkele van de bovenstaande tips te gebruiken om jouw vloerkleed grondig te reinigen en ervoor te zorgen dat het vloerkleed een stuk frisser en schoner is