Als je een beginnende burnout krijgt of je hebt er een gehad is er maar een ding belangrijk voor jou. Je vindt het belangrijk om te blijven werken omdat je anders jezelf minder gaat voelen. Je wilt gewoon je werkzaamheden uit kunnen blijven voeren. Met een training om fit te worden na of voor een burnout kun je het voorkomen of oplossen. Door zo’n training kun je door blijven gaan in je leven en jezelf weer lekker voelen.

De tekenen van een burnout

Je merkt aan jezelf wanneer er een burnout opkomt. Verschillende symptomen kunnen aangeven in hoeverre je een burnout hebt of gaat krijgen. Vaak heerst het gevoel bij jezelf dat je harder werkt voor een bepaalde werkzaamheid maar dit levert of hetzelfde resultaat als eerst op of het levert minder resultaat op, De concentratiecurve van jezelf is veel minder lang en je hebt weleens last van stressaanvallen of paniekaanval. Dit is een kleine greep van de meest voorkomende symptomen van een burnout. Bij deze tekenen is de beste tip om hulp te zoeken bij een expert of professional.

Wat gebeurt er als je doorgaat ondanks symptomen

Een burnout is niet zomaar iets. Niet alleen de persoon met de burnout heeft last van de burnout. Jouw omgeving en familie merken dat het minder gaat met jou als persoon en die omgeving en familie ondervinden daar dan ook weer last van. Als je ook doorgaat ondanks symptomen breng je jezelf weer bij het onderste punt van de piramide. Alles wat door jezelf is opgebouwd afgelopen jaren kun je kwijt raken. Zowel privé als werk gerelateerd.

Training tegen een burnout is dé oplossing

De training zorgt ervoor dat je van de burnout heel weinig last ondervindt. Door die training kun je vaak wat makkelijker je leven weer oppakken en verder gaan waar je was gebleven. De training zorgt er vooral voor dat je beter luistert naar jezelf waardoor je uiteindelijk betere keuzes maakt voor jezelf. Daardoor durf je in de toekomst ook weer belangrijke beslissingen te maken.

Zie ook: verheijdenconsult.nl