Wij Nederlanders maken constant foto’s, maar we nemen eigenlijk te weinig tijd voor een mooie familie fotoshoot. In deze blog vermelden wij aan aantal tips die ervoor zorgen dat jullie familiefoto één groot succes wordt.

 

  1.   De juiste kleding

Dit is misschien wel één van de belangrijkste tips, een goede foto begint namelijk met mensen die zich prettig voelen, dit begint met kleding waar je jezelf goed in voelt. Daarnaast is het van belang dat je rekening houd met het hele plaatje. Allemaal dezelfde kleding is niet nodig maar zorg er wel voor dat je geen roze aan hebt terwijl je broer(tje)/zus(je) groen aan heeft. Trek vooral iets aan waar jij je prettig in voelt, dan straal je dit ook uit.

 

  1.   Kies de juiste locatie

Vraag jezelf af op welke locatie je de foto zou willen maken en met wat voor achtergrond. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een witte achtergrond maar ook voor een zwarte achtergrond. Je kan er uiteraard ook voor kiezen op de fotoshoot op een prachtige locatie buiten te laten plaatsvinden. Neem contact op met de fotograaf en bespreek de mogelijkheden.

 

  1.   Bespaar niet op een fotograaf

Je kan er niet omheen, een goede fotograaf kost namelijk gewoon veel geld. Bespaar dan ook niet op een fotograaf want kwaliteit is geld. Wanneer je kiest voor een goedkope fotograaf zal de kwaliteit namelijk ook een stuk minder zijn dan je verwacht. Tenslotte wil je natuurlijk goede kwalitatieve foto’s.

 

  1.   Denk vooraf goed na

Voordat je naar een fotograaf gaat moet je alvast hebben nagedacht over wat jij in gedachten hebt. Zoek bijvoorbeeld naar realistische voorbeelden van iets wat jij in gedachten hebt. Denk hierbij aan de kleur, de sfeer, het licht, de emotie, de kleding of poses. Een goede tip voor het vinden inspiratie voor een perfecte fotoshoot is Pinterest.

 

Na deze tips

Wij hopen dat we je genoeg hebben geïnformeerd wat betreft tips voor een fotoshoot. Met deze tips moet de familie fotoshoot gegarandeerd een succes worden.