Je wilt met de fiets even naar het centrum, maar je ziet dat het regent dan kan je ervoor kiezen om zeik nat te worden, maar wel je favoriete jas aan te trekken of je doet een regenjas aan waardoor je niet zeik nat wordt. Vroeger was de regenkleding heel basic, je had de standaard regenjas of regenponcho en een basic regenbroek. Stiekem voelde je er ook heel lelijk in waardoor je het liever niet aan deed. Gelukkig is dat tegenwoordig, je hebt nu regenkleding in verschillende kleuren en prints en is het nu helemaal niet zo erg om regenkleding aan te doen. In deze blog bespreek ik de verschillende regenkleding en accessoires.

Lange regenjassen

Een lange regenjas is nu helemaal een trend, veel vrouwen zoeken ook naar een lange regenjas. Wat zo handig is aan een lange regenjas is dat je nu niet genoodzaakt bent om een regenbroek eronder te dragen. Vaak zie je ook niet aan een lange regenjas dat het een regenjas is en zo zie je er nog steeds fashionable eruit!. Lange regenjassen heb je in verschillende kleuren, maten en printjes. Ga een keer uit je comfortzone en kies een rode regenjas of juist met een drukke print.

Regenponcho

Sommige mensen noemen het een regenponcho en andere noemen het regencapes. Een regenponcho kan je gemakkelijk over jezelf heen doen en daarom kan het een handig dingetje zijn in je tas en het is veel minder zweterig dan een regenpak. Allemaal pluspunten, het enige nadeel kan zijn als je een goedkope regenponcho koopt dat hij dan omhoog kan waaien daarom kan je beter een wat duurdere variant kopen.

Regenbroek

Een regenbroek is handig om te hebben voor de regenachtige dagen, want als je spijkerbroek nat wordt duurt dat altijd erg lang dat je spijkerbroek is opgedroogd. Het is wel erg fijn als je regenbroek ademend is.