Soms kan je last hebben van nare geurtjes in je huis. Dit is natuurlijk niet fijn maar gelukkig zijn er verschillende manieren om die nare geuren ook weer uit je huis te krijgen. Wanneer je bent uitgekeken op geurkaarsen zijn er nog tal van verschillende manieren om een lekkere geur te verspreiden in je woonkamer. Een geurbrander kan dan een oplossing zijn. Hiermee verspreid je een lekkere geur door je woonkamer heen die nog uren blijft hangen. Natuurlijk kan je ook gewoon zo een geurbrander in je woonkamer zetten om te genieten van een heerlijke geur.

 

Wat voor verschillende geurbranders zijn er?

 

Er zijn verschillende geurbranders verkrijgbaar welke in de woonkamer kunnen worden gezet. Een geurbrander in de woonkamer kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van keramiek maar ook een elektrische geurbrander is mogelijk.

 

De geurbrander van keramiek

 

Met een keramiek brander kan er een olie of wax geur worden gebrand. Deze geurbranders moeten worden warm gehouden met een waxinelichtje onder in de brander. Door de olie of de geurwax wordt er een lekkere geur door je hele woonkamer verspreidt. Als olie kan er gekozen worden voor een etherische olie. Deze komen er in verschillende geuren en komt uit plantenmateriaal. Wanneer je de geurbrander aan zet en de olie warm wordt komen de geuren van de plant vrij. De olie kan gemaakt worden van de bloesem, bladeren maar ook het zaad van een bepaalde vrucht. De geurwax welke ook kunnen worden gebrand in de geurbrander in de woonkamer zijn ook wel bekend als waxmelt. Een waxmelt is een gekleurd stukje sojawas met een geur eraan. Door het waxinelichtje smelt deze en ook hierbij komt een heerlijke geur vrij. Een groot voordeel is dat ze veiliger zijn dan geurkaarsen omdat ze geen lont bevatten.

 

De elektrische geurbrander

 

Een elektrische geurbrander in de woonkamer is een alternatief voor de keramiek brander en ook geurkaarsen. Als je zelf geen kaarsen wil of mag branden dan is dit de beste oplossing. De elektrische brander werkt via een stekker dus je kan hem makkelijk in het stopcontact steken en dan zal hij gelijk werken. De elektrische geurbrander wordt minder snel warm dan de keramiek brander. Hierdoor blijft de geur ook langer in je woonkamer hangen. Als een waxmelt of olie te snel warm wordt zal de geur ook sneller vervliegen. De elektrische geurbrander komt vaak met een snoertje maar er zijn ook varianten welke direct in het stopcontact kunnen worden aangebracht. Zowel olies als waxmelts kunnen ook weer in de elektrische brander worden gebruikt. Een elektrische brander is makkelijk te bedienen. Ook hoef je na de tijd geen waxinelichtje uit te blazen met een druk op de knop is vaak de brander al uit.
Bron: www.vrijesectorwoning.nl