De meeste vrouwen zullen zich herkennen in het feit dat er altijd te weinig uren in een dag zitten. De dag vliegt zo voorbij, je hebt honderdduizend dingen gedaan maar geen een van die dingen stond op het lijstje met wat je moest doen. Niet dat de dag niet productief is geweest, maar je had hem toch graag anders gezien. Hier een aantal tips om juist een aantal uur per dag over te houden in plaats van er te weinig te hebben.

De eerste tip is om niet langer de stomme klusjes uit te stellen. De aangiften die je allang had moeten doen? Je kan het niet voorruit blijven schuiven. Zorg ervoor dat je er even goed voor gaat zitten. Op de bank zit je niet in de goede setting. Koop een goede bureaustoel en neem proactief aan je bureau plaats. Op de manier kom je minder makkelijk in aanraking met andere prikkels die wellicht veel interessanter zijn. Ook is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben omdat dat veel beter is voor je rug en nek. Hierdoor kan je comfortabel aan het werk.  Wanneer je plaats neemt aan je bureau weet je dat je aan de slag moet. Dit is jouw work space.

Stel voor jezelf ook prioriteiten. Wat is het belangrijkste wat ik vandaag echt af moet hebben en wat kan eventueel ook morgen. Hierdoor ga je meer doelgericht te werk en dwaal je minder snel af. Iets wat erg fijn is om tussen je taken door te oen is, de dingen die je gedaan hebt, door te strepen op je to-do-list. Dit motiveert enorm en houd je in de goede vibe.

De laatste tip is om je telefoon even links te laten liggen. Op je mobiel gebeuren waarschijnlijk veel leukere dingen dan waar jij mee bezig bent. Sluit je ervoor af. Hoe eerder je ook weer klaar bent. Jij kunt dit.