Heb je net een nieuw huis gekocht in Den Haag? Gefeliciteerd met je huis! Waarschijnlijk ben jij je al aan het voorbereiden op je nieuwe woning. De meubelgigant van Zweden is al vaak bezocht en je hebt ook al de buurt verkend op leuke plekjes. Toch komt er bij een verhuizing meer kijken dan je denkt. In dit artikel geven we een aantal tips voor het verhuizen naar Den Haag. Denk aan het inschrijven van de gemeente, het huren van een verhuislift en het opzeggen van eventuele abonnementen.

Inschrijven bij de gemeente

Belangrijk om direct bij het verhuizen je in te schrijven bij de gemeente. Allereerst omdat je een boete kan krijgen als je je niet tijdig inschrijft bij de gemeente. Daarnaast moet voor het aanvragen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs ook de juiste gegevens bekend zijn bij de gemeente. Ook voor het aanvragen van uitkeringen of het heffen van belasting, is het noodzakelijk om je in te schrijven bij je nieuwe gemeente.

Verhuislift huren

Tijdens het verhuizen moete zware meubels als een bed naar boven worden getild. Niet alleen is dit vervelend, maar het kan ook blessures met zich meebrengen. Om dit te voorkomen is het verstandig om een verhuislift te huren in Den Haag. Dit kan je gewoon ergens bij een bedrijf in Den Haag huren. Met een verhuislift hoef je alleen een zware iets op de lift te leggen en op een knop te drukken. Ideaal dus. Een verhuislift kost vaak helemaal niet veel geld en je bespaart er wel veel tijd mee en voorkomt blessures.

Opzeggen van abonnementen

Naast het huren van een verhuislift en inschrijven bij de gemeente is het ook verstandig om abonnementen op te zeggen die je hebt bij je ouderlijk huis. Denk aan sportschoolabonnementen bij een sportschool die alleen in je oude woonplaats zit of een krantabonnement dat je hebt afgesloten