Hangmaten worden alsmaar populairder. Kijk maar eens om je heen, je ziet ze steeds meer en meer in tuinen hangen. Je ziet ze zelf op campings, op stranden en uiteraard ook in het buitenland. Het klinkt een beetje gek, maar zo gek is het nog niet. Liggen in een hangmat is toch eigenlijk wel het ultieme relaxen. Daarom heb ik hier een aantal tips op zo goed mogelijk gebruik te maken van je hangmat. Hierdoor kan ook jij optimaal genieten van het hangen.

Zoek als eerst stevige bevestigingspunten. Zorg ervoor dat de hangmat stabiel hangt, want hoe meer je beweegt, hoe meer kracht er op de bevestigingspunten komt te staan. Meestal bestaan de punten uit bomen, palen, muren of hangmatstandaards. Belangrijk is ook dat je op de juiste wijze erin gaat liggen, anders kun je al gauw last van je schouders en rug krijgen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar je ook rekening mee moet houden is het materiaal van de touw, zorg voor een stevig touw. Eigenlijk kun je dit vrijwel meteen bij je hangmat bestellen. Hierbij moet je rekening houden met de breekkracht en slijtvastheid. Door de bewegingen tijdens het gebruik ontstaat op diverse punten wrijving. Daar moet het touw wel tegen kunnen, zodat het niet doorslijt en kan breken.

Tot slot kan ik je ook vertellen dat als je geen ruimte hebt voor een hangmat in de tuin er ook een heel goed alternatief is, namelijk de hangstoel. Een hangstoel neemt zeker minder ruimte in beslag en is stevig genoeg om 1 à 2 personen erin te hebben. Het is ook ideaal voor mensen met een balkon. Bedoel dan wel een redelijk groot balkon waar je ook nog een aantal voetstappen kan zetten. Meer weten over hangmatten of hangstoelen? Kijk gerust op de website van Maranon.