Stel je bent net verhuisd of je wilt graag een ander internet abonnement aanschaffen omdat je het huidige bijvoorbeeld te sloom vindt om goed online op te gamen. Dan is het belangrijk om naar verschillende aspecten te kijken bij het zoeken naar een nieuwe aanbieder. Internet aanbieders concurreren veel met elkaar en kunnen daarom flink verschillen in wat ze aanbieden en welke prijs ze daarvoor vragen.

 

ADSL, kabel of glasvezel?

Je hebt verschillende soorten internetaansluitingen, ADSL internet, kabel internet en  glasvezel internet. De keuze die je hebt voor welke aansluiting je wilt gaan kan verschillen door op welk adres je woont.

 

ADSL:

Bij een verbinding van Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL) wordt er gebruik gemaakt van de telefoonlijn. Een ADSL aansluiting wordt vaak alleen aangeraden wanneer je niet veel gebruik maakt van het internet. De snelheid van ADSL internet is maximaal 50 MB. Wanneer je met meerdere tegelijk van het internet gebruik gaat maken wordt de snelheid alleen maar trager waardoor dit niet aan te raden is voor families.

 

Kabel:

Bij kabel internet wordt de verbinding over de tv kabel gestuurd. Dit heeft als resultaat dat je geen kabel internet kan kiezen zonder bij het zelfde bedrijf een televisie abonnement te nemen. Per postcodegebied is er maar één kabel internet aanbieder waardoor je beperkt bent in je keuze. Kabel internet is sneller dan ADSL internet en gaat tot maximaal 200 MB. Ook kunnen hier meerdere mensen tegelijk zonder problemen van het internet gebruik maken.

 

Glasvezel:

Glasvezel is op dit moment de snelste internetaansluiting die er is. Hier heb je maximaal tot wel 500 MB internet. Het nadeel van glasvezel is, is dat het nog niet overal is aangelegd en dus nog niet voor iedereen beschikbaar is. Glasvezel is aan te raden wanneer je met meerdere mensen tegelijk veel internet nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je grote bestanden moet uploaden of downloaden.

 

Het is dus belangrijk om van te voren te weten hoeveel internet je gebruikt en voor wat je het gaat gebruiken. Ook is het belangrijk om te weten welke aansluitingen de verschillende aanbieders aanbieden.

 

Extra’s

Wanneer je voor kabelinternet kiest moet je ook automatisch voor een tv abonnement kiezen. Het is daarom handig om te kijken naar verschillende pakketten waardoor je veel geld kan besparen. Soms moet je aansluitkosten betalen bij het aansluiten van een internet abonnement, dit kan verschillen per aanbieder.

 

Vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je niet teveel voor je internet betaald is het handig om je tv en internet te vergelijken. Hier worden de aanbieders vergeleken op postcode waardoor je precies kan zien wat er bij jou in de straat wordt aangeboden en voor welke prijs. Wanneer je gaat vergelijken is het belangrijk om te gaan kijken naar de snelheid, let er dan ook op of je internet bij kan kopen wanneer het toch te langzaam voor je is.  Wanneer je een internet abonnement afsluit kan je vaak korting krijgen als je een langer contract afsluit, dit kan je veel geld schelen.