Er zijn van die dagen waarop je to-do lijst zo lang is dat er geen eind aan lijkt te komen. Dagen waarop je zou willen dat een etmaal uit meer dan 24 uur bestond omdat er zoveel te doen is… Toch is het belangrijk om, ook wanneer je agenda overloopt van de afspraken en taken, genoeg tijd voor jezelf te nemen. Wanneer je standaard veel stress ervaart, heeft dat op de lange termijn een negatief effect op je immuunsysteem. Het is dus ontzettend belangrijk om regelmatig even wat me-time in te lassen om er daarna weer helemaal tegenaan te kunnen! In deze blog zetten we op een rij wat je kunt doen om weer helemaal zen en relaxed te worden.

 

Relaxen in de sauna

Niets fijner dan even helemaal tot rust komen in de sauna! Zonder telefoon en laptop –  alleen maar aandacht voor het hier en nu. Alleen al daarom is het absoluut geen slecht idee om je zo nu en dan even terug te trekken in de sauna. Bovendien ondersteunt ook de wetenschap de hypothese dat een bezoekje aan de sauna ons hartstikke goed doet! Zweeds onderzoek bewijst dat het regelmatig bezoeken van de sauna leidt tot een toename van serotonine. Dit natuurlijke stofje is in ons lichaam verantwoordelijk voor een relaxed en fijn gevoel. Behalve goed voor ons gemoed, is de sauna ook er goed voor de algemene gezondheid. Door de hoge temperatuur in een sauna gaan je poriën openstaan en zullen ook je zweetklieren geactiveerd worden. Op die manier zweet je afvalstoffen eruit en dat resulteert weer in een prachtig stralende huid! Wij willen spontaan een sauna kopen!

 

Baantjes trekken in het zwembad

Minstens zo ontspannend als in de sauna gaan is het om heerlijk baantjes te trekken in het zwembad. Vooral wanneer het buiten lekker warm is en je wel wat verkoeling kunt gebruiken! Even je verstand op nul en lekker in beweging komen. Wanneer je te kampen hebt met stress, kunnen je spieren daardoor verkrampt raken. Door te zwemmen, haal je ze uit die krampachtige stand. Daarnaast zorgt sport ook voor de aanmaak van endorfine. Dit lichaamseigen stofje wordt aangemaakt in de hersenen en zorgt voor een geluksgevoel. Ook mooi meegenomen: als je sport, kom je gelijk in vorm. Zo werk je zowel aan je fysieke- als mentale gezondheid!

 

Volledig opgaan in een goed verhaal

Hoe mooi het leven ook is; soms wil je even ontsnappen en verdwijnen in een mooi verhaal. Of je nu een avondje series gaat kijken samen met je lief of je beste vriendin of kiest voor een meeslepend boek: soms is er niets fijner dan de realiteit laten voor wat het is en je onderdompelen in een heel andere wereld.