Als eerste wil ik je een tip meegeven voor het stuken van je muur: zorg ervoor dat je advies vraagt en materiaal haalt bij een speciaalzaak. Stukadoor Almere en Stukadoor Volendam zijn twee ondernemingen die verstand hebben van stuken. Strakke plafonds en muren zijn de basis van een moderne, mooie woning. Naast dat goed afgewerkte muren en plafonds een tof effect geven, heeft stukwerk een functie die niet onbelangrijk is; het zorgt namelijk voor betere isolatie en werkt brandvertragend. In de winter zit je niet te wachten op torenhoge stookkosten.

 

Glad of grof

Glad stukwerk wordt gebruikt als basis voor het decoreren van de muur. Na het glad stuken van je muren kan je starten met verven of behangen. De andere variant van stukwerk is stukwerk met structuur. Stukwerk met structuur heeft al een decoratieve functie, waardoor het stukwerk gelijk eindresultaat levert. Saai hoeft stukwerk met structuur absoluut niet te zijn, je kan namelijk kiezen uit allerlei kleuren.

 

Inrichting

Denk goed na over de stijl die je wilt hanteren voor kamers. Het is een trend om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Minimalistische stoelen staan mooi bij een industriële eettafel van metaal, een grijze bank krijgt een tof effect met kussens met leuke teksten of een interessante grafische patronen. In 2019 is alles mogelijk, dus ook het combineren van kleuren die elkaar ‘blokken’, ook wel colorblocking genoemd. Zorg voor een interessante afwisseling door variaties aan te brengen in de kamers van je woning; het hoeft niet allemaal op elkaar aan te sluiten, een huis wordt juist levendiger door kamers die allemaal een eigen sfeer uitstralen.