detoxen-wellness-relax

Detoxen in de sauna is niets anders dan je lichaam te ontgiften. Tijdens een detoxsessie in de sauna zweet je alle giftige stoffen uit je lichaam. Ons lichaam wordt heel de dag bloot gesteld aan giftige stoffen. Deze komen in verschillende vormen voorbij. De ene keer is dit door cosmetica de andere keer omdat we buiten lopen en uitlaatgassen inademen of nog erger via ons voedsel. Gelukkig hebben we een fantastisch lichaam die zo is ingesteld dat de organen alle giftige stoffen scheiden van de rest. Een keer punt hieraan is wel dat het niet mogelijk om alles te verwijderen. Dit merken we ook door een toenemende hoeveelheid hoofdpijn, nee dit ligt niet aan je vriend. Maar ook overgewicht, stress en vermoeidheid is hier een gevolg van. Het kan dan ook niet kwaad om je lichaam af en toe een handje te helpen met het detoxen van je lichaam. We kunnen veel giftige stoffen kwijt raken door te gaan sporten maar er zijn ook  mogelijkheden die net iets minder energie kosten. Detoxen in de sauna is hier een voorbeeld van.

Uit onderzoek is gebleken dat een dagje wellness erg effectieve manier is om je hoofd en lichaam te zuiveren en volledig te ontgiften. Doordat er in een sauna een hoge temperatuur hangt gaan onze huidporiën open staan. Dit is de manier waarop we zweten. Eigenlijk is zweten niets anders dan een lichaamsreactie om af te koelen. Zweten is dan ook een uitstekend middel om giftige stoffen af te voeren. De warmte heeft nog een voordeel. Het verlaagt namelijk je bloeddruk waardoor je aderen opstaan. Wanneer je lichaam afkoelt in de koudere baden gebeurt het tegenovergestelde. Deze wisseling werkt goed voor je bloedruk, huid en weerstand.

Detox tips voor in de sauna;
1. Neem fruit mee voor in de sauna en zorg dat je gegeten hebt. Niet te veel hoor.

2. Neem niet te veel drinken tijdens je detoxtour. Zo verstoor je namelijk het detoxproces als je wat neemt zorg dan dat het een PH-neutraal drankje is zoals water of koffie.

3. Na je detoxtour moet je juist veel drinken om je vochtbalans weer omhoog te krijgen.

4. Maak veel plezier.