Voor sommige beroepen is werkkleding van groot belang of zelfs noodzakelijk. Denk hierbij aan de bouw en de zorg. Maar je hebt ook bedrijven waar het gepast is om bedrukte kleding te dragen, zoals de horeca, schilders- en schoonmaakwerk. Voor ieder beroep wordt weer andere kleding gedragen. In dit artikel leggen we je alles uit over welke kleding je het beste kunt dragen bij welk beroep.

De bouw
Een plek waar werkkleding noodzakelijk is, is natuurlijk de bouw. Bij dit beroep draag je voor je eigen veiligheid werkkleding. Het is een beroep waarbij je je lichaam moet beschermen tegen vallende voorwerpen en gevaarlijke machines. Om die reden zul je een veiligheidshelm, veiligheidsbril, werklaarzen en een goede jas en broek moeten dragen.

De zorg
In de zorg draag je werkkleding om hygiënische redenen. Een dokter draagt een witte jas, zodat je goed kunt controleren of je schoon bent en niet met vlekken op je kleren door het ziekenhuis loopt. Hygiëne staat hoog in het vaandel in het ziekenhuis en dus zijn de meeste kledingstukken wit. Daarbij is het van belang goede werkschoenen te dragen, omdat een arts of verpleegkundige vaak grote afstanden aflegt in het ziekenhuis en de hele dag moet staan.

Schilder- en schoonmaakwerk
Als schilder of schoonmaker draag je over het algemeen ook werkkleding. Dit is om te laten zien van welk bedrijf je bent en omdat je met spullen werkt die je kleren behoorlijk vies kunnen maken. Denk maar aan verf en chemische schoonmaakmiddelen, zoals bleek. Het is verstandig om als schilder goede kleding aan te schaffen en een stevige broek. In de winter moet je vaak in de kou buiten werken en wil je de juiste kleding aanhebben. Blaklader is hier een heel geschikt merk voor.