Niet alleen in de mode, maar ook in ons interieur volgen we graag de nieuwste trends. En op interieurgebied zijn er zeker een aantal nieuwe trends die we maar al te graag volgen. Want: we love it. Dit zijn de interieurtrends die we in 2019 kunnen verwachten.

Dit zijn de interieurtrends van 2019

Van kleurenschema’s tot interieur items, wij hebben hier de interieurtrends van het nieuwe jaar voor je. Mét handige styling tips.

Interieurtrend: duurzaamheid

Duurzaamheid is hot en daarmee ook Duurzame meubels. We kunnen er niet meer om heen of het is daar. En natuurlijk is het ook op het gebied van interieur een grote trend. Anne 2019 is het een must om een ontwerp duurzaam te maken. Verwacht daarom veel designs die gemaakt zijn van gerecyclede en natuurlijke materialen.

Ikea laat ook met haar nieuwe collectie – voorjaar 2019 – zien dat ze wel kaas van de duurzame wereld hebben gegeten. De artikelen in de collectie zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals rotan, linnen en jute. Het milieuvriendelijke design combineren ze natuurlijk met stijl.

Interieurtrend: kleur

Ieder jaar zijn er wel een paar kleuren die de hoofdrol spelen. De kleur van het moment kan per seizoen verschillen. De kleuren die we zien in 2019: geel, oranje en aardetinten zoals terracotta.

Metallic

Chroom wordt het nieuwe koper. Hoewel we houden van warm, blijft een frisse afwerking toch ook een favoriet onder de designers. Combinaties die je kunt verwachten: diep rood of zachte paars, met een smokey-grijze ondertoon. Kijk hier is voor wat voorbeelden Design woonaccessoires, om zo je start te maken in je woning.