New York is een bestemming die hoog op de bucket-list van veel mensen staat. De prijsvechters in de luchtvaart kopen steeds meer routes naar New York in, dus de bereikbaarheid wordt hoger en de kosten worden lager. De betaalbare vluchten zorgen ervoor dat deze bestemming eerder van de bucket-list geschrapt kan worden. Maar dan? Je bent op JFK-airport aangekomen, je hebt je koffer neergezet, maar waar móet je nou echt heen?

1 Times Square

Zoals alles op deze lijst is Times Square echt wel iconisch te noemen. De grote lichtshow van de vele grote beeldschermen aan de zijkanten van de torenhoge gebouwen is op zijn minst mesmerizing te noemen. Het plein is niet extreem groot en dat in combinatie met de vele mensen die er op af komen zorgt voor een immense drukte! Let dus goed op je spullen, want je kan zo je telefoon of je secrid wallet kwijt raken.

2 World Trade Center

Hoewel het World Trade Center voor 2001 ook een attractiepunt was veranderde alles die noodlottige 11 september. We kunnen wel zeggen dat de westerse wereld sindsdien niet meer hetzelfde is. 11 september 2011, 10 jaar na de aanslag, is de National September 11 Memorial geopend, een indrukwekkende hommage aan alle slachtoffers van de aanslag. In 2013 is de One World Trade Center geopend. Het is indrukwekkend om de grote lege plekken te zien waar voorheen de Twin Towers stonden. Om de ervaring door te zetten kun je naar het museum wat onder de grond van het Memorial zit. Hier herbeleef je die zware dagen..

3 Central Park

Denk je aan New York, dan denk je aan Central Park. De naam zegt het al; Central Park is een park dat in het centrum van New York ligt. Maar eigenlijk mag je het geen park noemen. Het is zo groot dat je er dagen zoet kan zijn. Je kan er lopen, picknicken, sporten, noem het maar op. Een mooie escape van de chaos van de stad.

4 Vrijheidsbeeld

Een mooi cadeau van Frankrijk aan de Verenigde Staten: het Vrijheidsbeeld. Veel Amerikanen zien Lady Liberty als de personificatie van hun normen en waarden. Ze houdt vanaf Ellis Island een oogje op de metropool. Je kan een mooie boottocht maken om haar te bezoeken en de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Wanneer je dapper bent kun je de pedestal of het Vrijheidsbeeld zelf beklimmen om een nóg mooier uitzicht op te zoeken!