fitness

Meghan Markle houdt de gemoederen bezig. Het is ook nogal wat als je jezelf straks een officiële Britse prinses mag noemen!
Ze staat in ieder tijdschrift en het internet staat er vol van: Meghan is hot!
Onlangs zei ze in een interview dat ze haar lijf te danken heeft aan pilates, en dan de platinum-versie.
Meghan haar moeder is yoga-instructrice, dus ze is al op jonge leeftijd met deze sporten in aanraking gekomen.

Train al je spieren

Pilates is al heel lang een bekende sport. Het is destijds bedacht door Joseph Pilates, die dit als revalidatie methode toepaste op soldaten die gewond terug kwamen uit de oorlog. Het is vooral gericht op het terugbrengen van balans in je lichaam. Je core speelt hier de grootste rol in, dus pilates is vooral hierop gericht. Daarnaast is het een sport waarbij je je bewust wordt van alle spieren in je lichaam. Als je je been omhoog moet doen, dan “gooi” je je been niet omhoog, nee, je zet je spieren aan om je been omhoog te krijgen.
Zodoende train je dus al je spieren heel goed en krijg je het vaak felbegeerde lichaam: lang en slank, maar niet te gespierd.

Ook fan van pilates?

Nu pilates weer zo “in” is, zul je zien dat het weer storm gaat lopen bij alle pilates trainingen. De sportscholen zullen dit dus weer meer in gaan roosteren en de vraag naar pilates docenten zal gaan toenemen. Misschien een goed moment om jezelf om te scholen tot pilates docent en een pilates opleiding te gaan doen?
In heel Nederland worden deze opleidingen gegeven en ze zijn qua kosten meestal goed te doen. Je wordt begeleid door gespecialiseerde trainers, zodat je zelf heel goede trainingen kan geven.

De opleiding bestaat uit zowel praktijk- als theorielessen. Als je zelf enige jaren ervaring hebt met pilates, kun je deze training heel goed volgen.
Je leert alles over ons bewegingsapparaat en de fysiologie. Je leert de klassieke pilates technieken te combineren met de nieuwste technieken. En uiteraard volgt er een soort stage om er voor te zorgen dat jij straks vol zelfvertrouwen voor je eigen pilatesklas staat!