Vrouwen hebben het altijd goed gedaan binnen de muziekwereld, echter kregen zij op het begin minder respect dan binnen, zeker vroeger. Gelukkig is het tegenwoordig helemaal omgedraaid. De staat sterk binnen de muziekwereld en deze 5 vrouwen hebben dat ook zeker bewezen. Het draait dus zeker niet alleen om een goede microfoon maar vooral om de kwaliteiten die je hebt!

Madonna

Sommigen noemen haar de koningin van de popmuziek. Niets is minder waar. De laatste 35 jaar verschijnt haar muziek in elke hitlijst over heel de wereld. Madonna bewijst dat een vrouwelijke artiest echt alles kan. Ze staat in het Guinness World Records boek en ze is de beste vrouwelijke act.

Adele

De Britse Adele heeft in haar carrière maar drie albums verkocht, maar deze albums zijn door de hele wereld grijsgedraaid. Iedereen kan haar liedjes meezingen en zij bewijst dat een echte artiest heel ver kan komen. Als je naar een concert van Adele bent geweest, dan weet je dat het niet gaat over een sexy dansvoorstelling of een spectaculaire voorstelling, maar het draait puur en alleen om een goede sfeer en haar intens mooie stem.

Ariana Grande

Als je een tienerdochter hebt, dan heb je vast en zeker gehoord van Ariana Grande. Ze is voor vele meisjes geboren na het jaar 2000 een icoon. Haar muziek staat daarentegen ook vrijwel altijd in de hitlijsten, dus ook bij het gehele volk doet zij het goed. Vroeger was ze een acteur, maar nu is ze doorgegroeid tot internationale popster.

Amy Winehouse

In 2011 kregen we het spijtige nieuws dat Amy Winehouse was overleden aan een alcoholvergiftiging. Echter kunnen we gelukkig wel nog genieten van al haar muziek die ze door de jaren heen heeft gemaakt. Haar liedjes worden nog steeds maandelijks door 7,7 miljoen mensen geluisterd op Spotify. Artiesten managementprogramma’s dragen er ook aan bij dat de carrière gestructureerd verloopt en dat er minder stress in het spel is!

Diana Ross

Vanaf 1960 stond Diana al bekend van haar rol in de groep The Supremes. Ze begon haar carrière in een simpel zangkoor, waar ze uiteindelijk is uitgegroeid tot een van de meest bekende vrouwelijke artiesten. Samen met Lionel Richie maakte zij het nummer Endless Love, Wat waarschijnlijk door iedereen die geboren is voor 1980 nog steeds helemaal meegezongen kan worden.