Je kent het wel, je zit vol goede ideeën voor een leuk dagje uit. Maar wanneer het erop aankomt weetje niet meer waar je naar toe moet. Heel vervelend, maar gelukkig is dit artikel er om je te helpen met de leukste ideeën.

 

Stedentripje

Bij een stedentripje denk je misschien aan een weekendje weg, maar dat hoeft helemaal niet. Nederland kent namelijk heel veel hele leuke steden. Je kunt natuurlijk naar Amsterdam, Utrecht of Rotterdam, maar er zijn ook kleinere steden met prachtige historische centra. Denk bijvoorbeeld aan Zwolle, Leeuwarden, Groningen, Eindhoven of Haarlem. Allemaal steden waar je je echt wel een dagje kunt vermaken. Wil je naar het buitenland? Antwerpen is praktisch om de hoek en een ontzettend leuke stad die veel te bieden heeft.

 

Dagje pretpark

Nederland kent ook een paar hele leuke pretparken. Ga je met de kids? Dan is de Efteling waarschijnlijk een van de leukste dingen die ze kan overkomen. Maar niet alleen de kinderen vermaken zich, ook voor de ouders is het goed vertoeven in de spannende achtbanen. Heb je wat oudere kinderen? Dan is Walibi World een hele leuke optie. Hier vind je net even wat spannendere achtbanen dan in de Efteling.

 

Dagje strand

Iedereen weet natuurlijk dat Nederland een hele lange kust heeft. Een dagje strand is dan ook een echt Nederlands uitje. ‘’Lekker even uitwaaien op het strand’’ is een echte Nederlandse uitspraak. Het strand is eigenlijk altijd wel leuk om even naar toe te gaan. Als het lekker warm is ga je lekker op strand zitten met een drankje. En als het slecht weer is kan je even lekker met de hond lopen op het strand. En natuurlijk sluit je de middag af met een lekkere cocktail of een warme chocolademelk bij de beste strandtent in Scheveningen. Mocht je er geen genoeg van krijgen dan kun je ook gewoon een lekker hapje aan het strand bij het beste restaurant van Scheveningen.