narcolepsie-medicijn

Hoewel narcolepsie minder vaak voorkomt dan andere slaapstoornissen zoals slapeloosheid of slaapapneu, treft het toch 1 op de 2000 mensen in de VS. Hoewel er geen bewezen behandelingen zijn voor deze aandoening, kunnen de meeste mensen die last hebben van narcolepsie een normaal leven leiden. Het kan echter gevaarlijk zijn wanneer de slaapaanvallen of plotseling controleverlies gebeuren, terwijl de patiënt gevaarlijke machines bestuurt of in de auto rijdt. Zulke incidenten kunnen daadwerkelijk letsel veroorzaken. Het kan zelfs hun prestaties in alles wat ze doen beïnvloeden, vooral als zij werken als leraar, advocaat of in een ander professioneel veld.

Dit kan een groot probleem zijn. Om al deze schade te voorkomen is er voor mensen met narcolepsie de noodzaak om voordat zij hun werk gaan uitvoeren en tijdens momenten dat er een grote kans is op een slaapaanval een dutje te doen, om ervoor te zorgen dat hun werk en thuisomgeving beschermd is, om ervoor te zorgen dat zij niet alleen zijn op momenten dat er vaak slaapaanvallen zijn, om narcolepsiemedicijnen die zijn voorgeschreven door de arts in te nemen, en om vooral niet te verlegen te zijn en hulp vragen aan vrienden, familie en collega’s. Vertel hen over narcolepsie zodat ze zich hiervan bewust zijn en voor u kunnen zorgen.

Deze abnormale stoornis kiest haar slachtoffers niet zelf uit. Het maakt niet uit welk ras, geslacht, leeftijd of baan het slachtoffer heeft. Zelfs beroemde mensen lijden aan narcolepsie. Een van die beroemde mensen is Franck Bouyer, een Franse wielrenner. Deze 33-jarige fietser, die met het Bouygues-team fietste, leed bijna 2 jaar lang aan narcolepsie. Hij overwon zijn narcolepsie met een type geneesmiddel genaamd Modafinil. Modafinil was echter verboden voor wielrenners, wat ervoor zorgde dat hij niet meer mocht wielrennen.

Een ander beroemd persoon die narcolepsie had is Jimmy Kimmel. Hij is een van de gastheren van de beroemde show “The Man Show”. Hij wordt meestal midden op de dag extreem oncontroleerbaar slaperig. Om slaapaanvallen tijdens zijn werk, wat zijn prestaties als gastheer natuurlijk zou beïnvloeden, te voorkomen, nam Jimmy Kimmel stimulerende middelen, wat voor hem werkte. Hij is echter een keer in slaap gevallen terwijl hij voor de camera presenteerde.

Harold Ickes is ook een van de beroemde mensen die narcolepsie hadden. Hij is de voormalig adviseur van Clinton. Hij had een reputatie van betrapt worden op slapen tijdens een vergadering. Om dit te voorkomen maakte hij gebruik van amfetaminen om wakker te blijven en op zijn werk te kunnen focussen. Het werkte, waardoor zijn narcolepsie hem niet meer verhinderde om goed in zijn werk te presteren.

Andere beroemde mensen waarbij narcolepsie is vastgesteld zijn Teresa Nielsen, een beroemde sciencefiction essayist, TJ and Ace, een radio DJ, Arthur Lowe, een acteur, Nastassja Kinski, een mooie getalenteerde actrice, en vele anderen.

Narcolepsie heeft echter niet voorkomen dat al deze mensen niet beroemd bleven, evenals het feit dat zij allemaal geweldige mensen bleven. Het is hun moed dat telt en hen helpt om hun doelen te bereiken. Narcolepsie is enkel een belemmering voor hen om te verslaan om een beter persoon te worden. Dus als u last heeft van narcolepsie, geef dan niet op. Zie het juist als een uitdaging om verder te komen.