Veel bedrijven hebben strakke richtlijnen als het aankomt op bedrijfskledij. Heeft jouw bedrijf nog geen duidelijke richtlijnen? In deze blog kun je lezen waarom strakke richtlijnen wat betreft bedrijfskleding relevant zijn voor jouw bedrijf.

Veiligheid voorop
Het eerste waar je aan denkt bij het woord bedrijfskledij is misschien niet veiligheid. Toch is veiligheid het belangrijkste wat er is. Veiligheid gaat namelijk boven alles. Kleding kan veiligheid of bescherming bieden. Bij veel beroepen is dit zeer relevant. Neem bijvoorbeeld een verkeersregelaar. Als een verkeersregelaar helemaal in het zwart gekleed zou zijn, dan zou hij of zij het geen dag overleven. Of neem een bouwvakker; als een bouwvakker geen werkschoenen draagt en hij laat een stoeptegel op zijn of haar voet vallen dan breekt hij zijn tenen.

Uitstraling
Tijdens je werk wil je er natuurlijk representatief en professioneel uitzien. Dit kan natuurlijk door middel van bedrijfskleding. Voor de buitenwereld wil je er goed verzorgd en herkenbaar uitzien. Bedrijfskleding kom in allerlei verschillende vormen en maten. Daarom is er altijd wel een uniform of bedrijfskleding dat past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Voor de beste uitstraling laat je jouw bedrijfskleding bedrukken met jouw naam of logo.

Herkenbaarheid
Uiteraard is herkenbaarheid een zeer belangrijke functie van bedrijfskleding. Als al de werknemers er herkenbaar uitzien zorgt dit voor enorme zichtbaarheid naar jouw bedrijf toe. Je kunt jouw bedrijfskleding herkenbaar maken door de bedrijfskleding te bedrukken met bijvoorbeeld het bedrijfslogo. Er zijn veel bedrijven die bedrijfskleding bedrukken. Herkenbaarheid is een van de belangrijkste functies van bedrijfskleding. Denk bijvoorbeeld aan de politie; de politie moet voor iedereen goed herkenbaar zijn om hun werk goed uit te kunnen voeren.