Een buitenschoolse opvang (BSO) is een opvang waar je kind heen kan, na schooltijd. Het is natuurlijk belangrijk om een goede BSO uit te kiezen voor je kinderen. Ouders vinden het vaak moeilijk om te bedenken waar ze op moeten letten bij het uitzoeken van een naschoolse opvang. Wij zetten een aantal belangrijke dingen voor je op een rij.

Wat is je eerste indruk?

Een eerste indruk is erg belangrijk. Wat voor gevoel krijg je als je de opvang voor het eerst gaat bezoeken? Ziet de BSO er opgeruimd uit? Hangt er een fijne sfeer op de opvang? Zijn de ruimtes gezellig ingericht? Dit zijn dingen waar je goed op moet letten.

Praktische zaken

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een goede buitenschoolse opvang voor je kind. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de locatie van de BSO ten opzichte van de school van je kind. Hoe gaat je zoon of dochter van de school naar de opvang? Is er vervoer geregeld of gaan ze lopend? Is dit allemaal veilig? Bij bso amsterdam west wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een busje.

Ook is het van belang om te kijken naar de openingstijden van de opvang. Bieden ze bijvoorbeeld ook voorschoolse opvang aan? En tot hoe laat kan je kind er terecht?

Activiteiten en spelletjes

Wat gaat je kind uiteindelijk doen op de opvang? Zijn er geplande activiteiten? Het is goed om te letten op de activiteiten die met de kinderen ondernomen worden. De ene BSO heeft meer geplande activiteiten en de andere BSO laat de kinderen meer vrij spelen. Bij Kindercentrumfantasieland proberen ze hier een goede balans in te vinden. Het is hierbij van belang wat jij belangrijk vindt voor de ontwikkeling van je kind.

De medewerkers

De medewerkers zijn natuurlijk erg belangrijk. Krijg je een goed gevoel bij ze? Kunnen ze goed met je kind overweg? Wat voor opleiding hebben ze genoten? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.