Lang leve katoen!

Er zijn vandaag de dag zoveel stoffen om kleding en ook bijvoorbeeld tassen van te maken, maar een van de meest populaire én natuurlijke is nog altijd katoen. Katoen is afkomstig van de speciale katoenplant, maar dat weten we wel aardig. Maar wat zijn nou de voornaamste voordelen van dit natuurlijke materiaal? Katoen staat bekend om de uitstekende kwaliteit, maar er is meer! Zo is het een duurzaam materiaal en is het onder meer uitstekend te bedrukken of te kleuren.

 

Eenvoudig te verzorgen

Katoen kun je over het algemeen gewoon wassen, zonder allerlei speciale foefjes en verzorging te hoeven gebruiken. Het kan in warm water gewassen worden, met een temperatuur van tot wel 95 graden Celsius. Dat kan overigens alleen mits de stof niet gekleurd is. Ook strijken kan gewoon. Daarmee is katoen geschikt voor allerlei kledingstukken en ook voor andere producten.

 

Comfortabel

Wist je dat katoenvezels eigenlijk allemaal holle buisjes zijn? Ja, en wat dan nog? Nou, dat maakt het materiaal een uitstekende warmtegeleider. Bovendien zorgen de buisjes ervoor dat het uitstekend vocht opneemt, zoals zweet. Dat maakt de stof ook geschikt voor sportkleding, hoewel niet iedereen een groot fan is van katoenen sportkleding.

 

Kleuren, geen probleem!

Deze natuurlijke stof is van zichzelf wit. Het materiaal laat zich eenvoudig kleuren. Katoenen kleding is er dan ook in alle kleuren van de regenboog. Deze stof is ook goed te bedrukken, voor bijvoorbeeld relatiegeschenken met logo. Kleding kun je omtoveren tot bedrijfskleding, maar ook bijvoorbeeld een katoenen tas bedrukken is een goede mogelijkheid om het bedrijf in de spotlights te zetten. Dan heb je bovendien een leuke weggever.

 

Topkwaliteit

Katoen kun je dus verven, maar je mag er ook nog eens vanuit gaan dat de kleur lang mooi blijft. Bij een bedrukking is dit natuurlijk ook afhankelijk van de drukmethode. Katoen verslijt niet snel en dat maakt het een duurzame stof. De vezels zijn van nature sterk en daardoor blijft de kwaliteit lang goed.