Waarschijnlijk heb je al een beeld van de soort bankstel die je wilt hebben. Maar ben je toch benieuwd op welke andere zaken je moet letten. Als je budget niet al te groot is wil je ook nog geld kunnen besteden aan andere onderdelen van het interieur. Kijk dan voornamelijk voor goedkope bankstellen.

Welk model bank

Er zijn veel verschillende soorten banken beschikbaar. De grootte die je in huis wilt halen is natuurlijk afhankelijk van de ruimte in je woonkamer. Toch zijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een nieuwe bank. Denk bijvoorbeeld aan driezitsbanken, die erg populair zij. Driezitsbanken zijn opmerkelijk genoeg perfect voor twee mensen. Maar minder comfortabel voor drie personen. Het grootste deel van driezitsbanken bestaat namelijk uit kunnens. Waardoor er minder ruimte overblijft voor een derde persoon. Wanneer je vaak mensen op bezoek krijg kan het verstandig zijn om twee kleinere banken te kopen, een tweezitsbank met fauteuil of een grote hoekbank.

Wel of geen pootjes

Het merendeel van het banken assortiment kan opgedeeld worden in twee categorieën. Bankstellen met pootjes en bankstellen zonder pootjes. Dit heeft voornamelijk impact op de ruimtelijke ervaring van een kamer. Wanneer je een kleine kamer hebt ziet een bank zonder pootjes er groot uit. Hetzelfde geldt voor een bank die heel laag bij de grond staat. Een bank met pootjes daarentegen zorgt ervoor dat de bodem zichtbaar blijft en de ruimte door loopt.

Keuze bankbekleding

Door de vele mogelijkheden voor stoffering van een bank kun je een bank kiezen die past bij je persoonlijke stijl en wensen. Bij het kiezen van de stof moet je echter wel letten op externe factoren in de omgeving. Denk aan kleine kinderen, huisdieren etc. Ook kunnen sommige bekledingen in de loop der tijd vervagen. Denk aan katoen en diverse ledersoorten. Dit komt vaak door de zon, zelfs als het achter glas staat. Ook kleding kan sporen achter laten op een bank.

Het wordt vaak vergeten, maar na het aanschaffen van een bank kun je de bank goed onderhouden. Om een bank in goede conditie te houden zijn er voor alle soorten stoffering mogelijkheden om het schoon te houden. We raden het zeker aan om online tips op te zoeken hiervoor.