Er zijn talloze manieren om een televisie in de woonkamer te integreren. Je kunt het bijvoorbeeld ophangen of in een kast verwerken. Maar natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de sfeer van de gehele kamer. Televisiewinkel heeft in deze blog vier ideeën op een rijtje gezet ter inspiratie.

Op een accentmuur

Dit is een muur in de woonkamer waar de nadruk op ligt. Meestal door de muur een ontwerp te geven wat afwijkt van de rest van de muren. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een andere materiaalsoort, kleur of print.  Een accentmuur maakt een ruimte spannender en vaak ook verfrissend. Het is dan ook veelvoorkomend dat een TV op zo’n pronkstuk van een muur wordt geplaatst. Hierbij worden alle zitmeubels ernaartoe georiënteerd. Zo zorg je ervoor dat de aandacht volledig naar die zijde gericht is.

Ingebouwd in een muur

Er is niets zo minimalistisch als een TV die ingebouwd is in de ruimte. Door een TV als het ware te laten samensmelten met het interieur ontstaat een samenvallend geheel. Het kost tevens minder ruimte dan het plaatsen van het toestel op een aparte tv meubel of in een aparte kast. Het ophangen van de TV kun je afstellen op de perfecte hoogte. Zo ontstaat er ultiem kijkers comfort. De ruimte rondom de TV moet natuurlijk wel perfect zijn afgestemd op de grootte van het toestel. Heb je een budget waardoor dit niet mogelijk is? Dan kun je als alternatief kiezen voor het plaatsen van de TV tussen twee kasten voor een soortgelijk effect. 

Op een hoek(-muur)

In sommige ruimtes is het soms logischer om een televisie in een hoek of op een hoekmuur te plaatsen. Misschien omdat andere wanden bezet zijn door ramen, meubels of deuren. Een hoek-muur zorgt doorgaan voor een chaotischere omgeving. Daarom is het voor deze optie belangrijk om de muur verder leeg te houden.

Op een boekenplank

Voor een sfeervolle ervaring kiezen veel mensen voor een boekenplank. Omdat er ook andere voorwerpen op staan wordt het meteen knusser en gezelliger. Dit is tevens ook de makkelijkste optie omdat je de TV alleen nog neer hoeft te zetten. Voor extra veiligheid kun je de boekenplank goed vastzetten met een makita boormachine.

Ben je nog op zoek naar de perfecte TV? Neem dan een kijkje op de site van televisiewinkel.nl