Wanneer je de mode trends van de lente en zomer 2018 in één woord zou omschrijven dan is dat ‘romantisch’. En dan vooral met veel bloemen, strikken, en ruches. Er zijn echter veel tegenstellingen in de trends dit jaar. Zo zijn er veel lange jurken en rokken te zien. Maar ook veel korte broeken. Daarnaast hebben veel jurken een romantische thema. Die wat weg hebben van sprookjes jurken. Maar daar tegenover staan stoere overalls. Op het gebied van kleur worden felle knallende kleuren gebruikt. En als tegenstelling weer veel pastel tinten.

Kleuren in mode

Image result for blue and green clothes combination

Dit jaar zijn de kleuren blauw en groen helemaal in. Een tijd geleden was dit eigenlijk een kleurencombi wat echt niet kon. Dit jaar gaan we er tegendraads in, en zie je deze twee kleuren vaak terug komen in verschillende outfits. Bij josh v kleding komen deze kleuren terug in de nieuwe collectie.

Donkere Denim

Image result for dark denim 2018

Een paar seizoenen lang was denim voornamelijk licht van kleur. De huidige trend gaat de andere kant op. Dark denim is de nieuwe trend. Een toonaangevend merk op dit gebied is g star raw.

Broek vormen

Image result for woman pants trend 2018

Wijde broeken met bindceintuur zijn een oude trend. Maar inmiddels weer helemaal in. Ook geknoopte ceintuurs zijn 2018. Ook broeken met een hoge middel in combinatie met bindceintuurs zijn een gewilde combinatie.

Rokken en jurken

Rokken geïnspireerd door de spaanse stijl zijn een must have voor je garderobe dit jaar. Ook geschikt voor de koudere dagen. De lengte van jurken en rokken kan nogal verschillen dit jaar. Alles gaar, van mini tot maxi. Wel is het aanbod langere rokken merkbaar.

Bloem prints

Een print waar je dit jaar niet om heen kan zijn de bloemenprints. Of het nou daadwerkelijk prints zijn, geborduurde of geappliceerde bloemen. Op allerlei kledingstukken of als accessoires.

Romantisch tintje

Het is niet bedoeld als een alledaagse outfit, maar wel prachtig om naar te kijken. Het zijn sprookjesachtige jurken. Ze lijken niet van deze tijd en lijken recht uit een disney film te komen. winkels.startparade.nl/