Jullie bruiloft, ze zeggen een van de mooiste dagen van je leven. Maar wat nou als je niet helemaal lekker in je vel zit en je graag nog wat gewicht zou verliezen? Lees dan in dit artikel hoe je op een gezonde manier gewicht kunt verliezen.

1. Wees realistisch

Heb niet te hoge verwachtingen. Het is begrijpelijk dat je in weinig tijd het liefst veel gewicht zou verliezen. Toch is het niet handig om zoiets voor ogen te hebben. Het stellen van hoge eisen aan jezelf die niet nageleefd kunnen worden werkt erg demotiverend. Behoud dus een realistisch doel voor ogen, denk aan een 0.5 tot 1 kilo per week. Meer is mooi meegenomen maar, hou dat vooral in gedachte!

2. Sla je ontbijt niet over

Er wordt vaak gedacht dat je het ontbijt over kunt slaan. Dit is absoluut niet slim om te doen. Het menselijk lichaam heeft namelijk voeding nodig voor het opstarten van de dag. Als je ontbijt help je je stofwisseling op gang te komen. Hierdoor gaat jouw lichaam automatisch vet verbranden, waardoor je dus afvalt. Ook wil je ontbijt niet overslaan omdat je dan in de middag sneller de neiging hebt te gaan snacken en dat helpt niet bij het afvallen.

3. Verander van soort eten, eet niet minder

Zoals je bij punt twee kunt lezen is het geen slim idee minder te gaan eten. Wanneer je minder eet gaat jouw lichaam je reserves aanspreken waardoor je niet zult afvallen. Het slimste is om er bewust van te worden wat je eet. Drink bijvoorbeeld elke dag anderhalf tot twee liter water. Eet eens je dagje vegetarisch en eet elke de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Door bewustwording zul je waarschijnlijk dingen laten staan waardoor je af zult vallen.

4. Beweging is goed voor je

Beweging is goed voor je en is ook belangrijk. Dat betekent niet niet dat je elke dag een uur moet sporten, maar een rondje met de hond lopen of met een vriend helpt al! Het zit namelijk als volgt in elkaar: 70% is dat wat je consumeert en de overige 30% is de beweging. Jouw eetpatroon is dat wat ervoor zorgt dat je afvalt.

Wees lief tegen jezelf, dan zul je zeker weten stralen in de geweldige korte trouwjurk die je het gekocht!