Het eerste voordeel is dat het een stuk voordeliger is om een auto uit het buitenland te importeren. Je krijgt bij het importeren van een auto te maken met BPM en met BTW. Deze kosten kunnen meevallen als je met de regels slim mee omgaat.
Voordeel nummer 2 is, dat je In Nederland minder aanbod hebt van verschillende merken en auto’s dan in het buitenland
Een voordeel is ook dat de auto vervoeren naar je eigen land makkelijker gaat. Je hebt 2 opties. De eerste is dat je de auto zelf kan rijden naar Nederland, maar je kan ook kiezen voor een autoambulance. Met een autoambulance heb je meteen het voordeel dat je auto al all- risk verzekerd is.
Wanneer je de auto zelf terug rijdt naar Nederland, heb je een geldige buitenlands kenteken en een buitenlandse WA- verzekering nodig.

Populairste landen om auto’s te importeren
Het populairste land om auto’s te importeren is Duitsland. Een auto invoeren uit Duitsland is qua geldbesparing een goede keuze, daar zijn de auto’s vaker goedkoper dan in Nederland en de kwaliteit van de auto’s is vaak wat luxer. Nog een ander voorbeeld uit Duitsland wat geld besparend kan zijn is dat je door een auto te importeren, flink kan besparen op je BPM- rekening.
Land nummer 2 is België, voor België gelden eigenlijk dezelfde regels als voor in Duitsland. Er zijn enkele andere belangrijke regels voor België. In België moet bijvoorbeeld een gelijkvormigheidsattest geleverd worden. Dit document moet bij de auto aanwezig zijn. Wanneer je een auto vanuit België naar Nederland transporteert kan een transitkenteken worden aangevraagd. 

Importproces
Je kan zelf de auto naar Nederland toe rijden, het ding is dan wel dat je zelf ook alles moet regelen wat te maken heeft met de auto voordat hij legaal in Nederland de straat op mag. Of je laat het doen door een bedrijf die er gespecialiseerd in is en alles voor je regelen. Uiteraard vraagt het bedrijf daar geld voor.