Wat het probleem is met het originele overhemd, is dat het een model is dat vanuit de oksels recht naar beneden loopt. Dit is wat wij nu de comfort fit noemen. Maar vandaag de dag zijn er meer dan genoeg mannen die de overtollige ruimte die dat overhemd biedt, helemaal niet nodig hebben. Sterker nog, het staat vaak juist slordig als een fitte man een wijd overhemd aantrekt. Daarom zijn er over het verloop van deze eeuw steeds meer verschillende pasvormen overhemden bij gekomen. Eén hiervan, is het slim fit overhemd. Dit is een strak getailleerd overhemd dat dus goed laat zien dat u uw lichaam goed in figuur houdt.

Slim fit overhemden zijn niet te strak

Als we over straat lopen zien we nog veels te vaak mannen in een tè strak overhemd rondlopen. Dit hoeft immers niet te zijn omdat ze een slim fit overhemd aan hebben. Dit is vaak het resultaat van een te kleine boordmaat. Als u de goede maat slim fit overhemd aan heeft, staan er geen knoopjes op spanning en kunt u uw armen gewoon normaal bewegen. Toch zit het inderdaad strakker om uw lichaam dan de andere pasvormen. Dit komt omdat plooien zitten in het rugstuk, deze zorgen tegelijkertijd voor een optisch slimmere rug. Dit doet het modern fit overhemd ook, alleen is deze net iets wijder dan het slim fit model.

Slim fit overhemden combineren

Veel mannen lopen vast bij het dragen van een overhemd op de combinatie die ermee gemaakt moet worden. Een slim fit overhemd maakt de combinatie erg gemakkelijk. Dit is omdat het overhemd mooi op u aansluit, en daarom zowel in als uit de broek gedragen kan worden. Dat betekend dat hetzelfde overhemd netjes in een pak gedragen kan worden, maar tegelijkertijd ook over een spijkerbroek gedragen kan worden. Zo is de lijn tussen formeel een casual redelijk soepel, wat het aanschaffen van nieuwe overhemden zoveel keer makkelijker maakt!