Mooi gemanicuurde nagels komen professioneel en verzorgd over. Daarnaast is het erg vrouwelijk en hebben veel vrouwen er dan ook veel voor over om mooie lange nagels te hebben. Ze bezoeken nagelstudio’s en komen thuis met mooi verzorgde en gelakte nagels. Ben jij zelf ook aardig creatief en vind jij nagels lakken en verzorgen ook helemaal leuk om te doen? Dan is een Nagelstyliste opleiding misschien wel wat voor jou.

 

Meer dan alleen nagels lakken

Een opleiding Nagelstyliste houdt meer in dan alleen netjes nagels leren lakken. Je komt meer te weten over de verzorging van handen en je kunt jouw creativiteit kwijt door nagels te stylen met glitters, kleuren en decoratieve steentjes. Daarnaast zijn er klanten die hun nagels langer willen of juist van het nagelbijten af willen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van gel- en acrylnagels worden deze nagels de gewenste lengte en kun je ze vervolgens afstijlen met een mooie opvallende kleur, een nailart of juist een French manicure. Doordat deze opleiding voor Nagelstyliste heel compleet is, leer je niet alleen de kneepjes van het vak, maar leer je daarnaast ook het runnen van je eigen salon. Je bent dus helemaal klaar voor het ondernemerschap.

 

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden en zo zijn er ook verschillende opleidingen mogelijk voor nagelstyliste. Zo kun je ervoor kiezen om een avondopleiding te gaan doen naast je huidige baan overdag. Ook zijn er allround opleidingen, waar je leert werken met zowel gel- als acrylnagels, om leert gaan met nagelbijters en leert een salon te runnen en opleidingen waarbij alleen gelnagels aan bod komen. Welke opleiding het best bij jou past, is helemaal van jou afhankelijk. Het is dan ook belangrijk je goed te poriënteren alvorens je met de opleiding gaat starten.

 

Jij als nagelstyliste

Houd jij van beauty en mooi gestylde nagels? En vind je het leuk om met mensen om te gaan of met hen bezig te zijn? Dan is het vak Nagelstyliste zeker wat voor jou. Daarnaast werk je dagelijks met mensen die er ook graag verzorgd uit willen zien. Het stylen van nagels kan wel een uur of langer in beslag nemen. In deze tijd komen vaak leuke, gezellige gesprekken op gang. Je bouwt een leuke band op met de klant en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen. Zijn ze tevreden, dan komen ze vast nog een keer terug om hun nagels bij te laten werken. Vergeet dus niet een vervolgafspraak te maken!