In ons kikkerlandje gaat de verwarming massaal aan vanaf oktober. De centrale verwarming wordt dan tot ongeveer maart/april dagelijks gebruikt. Niet gek want dit is ook de periode dat de temperatuur in Nederland laag is en de wintertijd ingaat. Wist je dat het verwarmen van een huis bij de meeste huishoudens 70% van het energieverbruik is. Erg hoog! Het is dus een goed plan om dit te verlagen (en je huis warm te houden natuurlijk), want dan verminder je niet alleen de energierekening maar ook de belasting van het milieu. Wij vertellen in deze blog hoe je zorgt dat je minder stookt.

Geef je cv ketel een upgrade

Is je ketel meer dan 10 jaar oud? Een nieuwe cv ketel kopen kost geld, maar kan een hoop geld en energie besparen. Door de ketel te vervangen voor een nieuwe A-klasse condensatieketel – die minder energie gebruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren, efficiënter model kun je veel besparen. Hoe groot dit bedrag is hangt af van je oude keteltype en huis. Als je kiest voor een cv-ketel van atag weet je zeker dat je een goede hebt. Nog een mooie bijkomstigheid: minder kans op problemen in de winter.

Maximaliseer je isolatie

Als het om warmte gaat, gaat ongeveer 25% verloren via het dak. Dit kan eenvoudig worden verminderd door 25 cm isolatie te installeren in uw hele loft. Het is ook de moeite waard om te zien wat er in je muren gebeurt, omdat ongeveer een derde van de hitte in een niet-geïsoleerd huis op deze manier verloren gaat. Hoewel het niet zo goedkoop is om te installeren als zolderisolatie, kan spouwmurenisolatie zorgen voor veel besparing op verwarmingskosten.